Gebruik bij dieren

Botanica

Eind januari 2019 hebben wij kennis gemaakt met Botanica producten. Wij waren daar dusdanig van onder de indruk dat we besloten hebben deze producten in ons assortiment op te nemen. Voorlopig staat hieronder wat algemene informatie. Een uitgebreidere beschrijving volgt snel. De producten zijn via de webshop bestellen. 

Botanica International Ltd werd in 2005 opgericht om tegemoet te komen aan het groeiende bewustzijn van natuurlijke producten en om de wonderen van Nature’s Healing Energy te gebruiken.

Zij hebben een natuurlijk kruidenassortiment ontwikkeld om veel voorkomende huidaandoeningen te behandelen.

Het Herbal-assortiment bevat een combinatie van natuurlijke ingrediënten, die allemaal bewezen heilzame eigenschappen hebben.

Botanica’s Herbal-systeem werkt om een gezonde celgroei te bevorderen en volledig herstel zonder littekens.

Vroeger zouden we een crème op een wond smeren om een barrière te vormen, maar in feite kan een zware dikke crème het genezingsproces op twee niveaus vertragen. Het kan vuil rond het aangetaste gebied houden en het kan voorkomen dat de infectie eruit komt!

Botanica’s wash reinigt het gebied en helpt bij het verwijderen van vuil of korsten die zich eventueel hebben gevormd. Dit deel van het proces is van vitaal belang omdat het het getroffen gebied open en droog houdt, zodat eventueel aanwezige infecties kunnen wegvloeien.

De wash wordt gevolgd door Botanica’s Herbal Cream die gemakkelijk in de huid wordt opgenomen. Het activeert de gezonde cellen en de krachtige combinatie van de kruiden en de verzachtende eigenschappen van de natuurlijke oliën werken aan een snel, volledig herstel.

Dagelijkse wasbeurten en crèmetoediening verminderen het aangedane gebied en blijven infecties vrijmaken.

 

Gebruik bij

Gebruik van de onderverdunde Cleansing wash bij:

1. Ringworm
            Gebruiksaanwijzing: Breng de wash netjes (onverdund) aan op het getroffen gebied en laat ongeveer drie minuten inwerken 
            (niet afspoelen). 
            Breng vervolgens de herbal creme aan.
            Herhaal: ’s morgens, ’s avond en volgende ochtend (3 toepassingen). 
            Binnen een week zal het haar terug groeien en mogen er geen sporen of  littekens meer zijn.

2. Blackspot (runderen)
3. Sarcoïden
4. Wratten
           Gebruiksaanwijzing: Breng de wash onverdund aan op het getroffen gedeelte en masseer het goed in. 
           Breng vervolgens de herbal creme aan.
           Herhaal tweemaal per dag zolang als nodig.

Wondbehandeling

 • Snijwonden en wonden
 • Geïnfecteerde hechtingen en inscheuringen
 • keizersneden
 • Jeuk en krabben
 • Maden
 • Haaruitval

Gebruiksaanwijzing: Reinig het gebied grondig met de wash (verdund: 2 dopjes per liter warm water),  spoel niet na. Laat 3-5 minuten drogen en masseer daarna de herbal creme goed in. Herhaal dit tweemaal daags.

Hierdoor vermindert het wild vlees, laat het weinig of geen littekens achter en voorkomt wit / zwart haar.

Wassen:

Gebruiksaanwijzing: Doe een scheutje Cleansing Wash in een ½ emmer warm water om het dier af te spoelen en droog het dier vervolgens af met een zweetmes of handdoek om overtollig water te verwijderen. Spoel de wash niet af. Het dier krijgt  zo een super schone en glanzende vacht en het vermindert de verzorgingstijd.

** Dit wordt ook aanbevolen voor het scheren, het maakt gemakkelijker voor de tondeuse, het dier en de persoon. Het dier zal zijdezacht en glanzend worden. **

De Botanica-reeks kan worden gebruikt voor een breed scala van omstandigheden, zoals:

Zomereczeem

      3 weken behandelen –  één jaar bescherming

 1. Verdunnen de Cleansing Was met warm water van ongeveer 20: 1 (dit mag ook sterker als je dat wilt)
 2. Reinig het getroffen gebied grondig en verwijder de droge en dode huid
 3. Laat, na het reinigen van het getroffen gebied met de cleasing wash het paard 3-5 minuten drogen omdat de wash zelf ook al een helende werking heeft (was de cleasing wash niet uit).
 4. Breng de anti-itch cream aan op het getroffen gebied en masseer het goed in. (Breng na 5 miniten opnieuw anti-itch cream aan) Het dier moet de eerste vijf dagen eenmaal per dag worden behandeld. (Altijd eerst wassen en daarna de cream aanbrengen.)
 5. De tweede week wordt doe je de Botanica Anti-Itch-behandeling om de dag.
 6. Er zijn geen dekens meer nodig, want de Anti-Itch Cream en Cleansing Wash zijn natuurlijke insectenwerende middelen.
 7. Als het dier al jeuk heeft, geeft de Botanica-behandeling onmiddellijke verlichting en stopt onmiddellijk de jeuk.
 8. Herhaal de behandeling nogmaals gedurende een week rond midden / eind juli, omdat augustus is een vreselijke maand voor de zomereczeem is.

Piephak

Gebruiksaanwijzing: Masseer  twee per dag de herbal cream tweemaal in.
 

Mok

Gebruiksaanwijzing: Verdun twee dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Masseer het goed in het getroffen gebied  in(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan. Doe dit tweemaal per dag. Op dag twee komt de korst en het haar los. De  tweede week begint het haar terug te groeien.
 

Zadeldrukkingen

Gebruiksaanwijzing: Verdun twee dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Masseer het goed in het getroffen gebied  in(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan

Regenschurft

Gebruiksaanwijzing: Verdun twee dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Masseer het goed in het getroffen gebied  in(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan. Herhaal 2x per dag.

Mijten/teken

Gebruiksaanwijzing: Verdun vier dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Masseer het goed in het getroffen gebied  in(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan. Herhaal 1x per dag

Algemene huidproblemen

De Botanica-reeks kan worden gebruikt voor een breed scala van omstandigheden, zoals:

Schurft

Gebruiksaanwijzing: Verdun vier dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Was het getroffen gebied  1x per dag (spoel niet af) en breng de herbal cream  2x per dag ruim aan.

Hechtingen

Gebruiksaanwijzing: Verdun twee dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Was het getroffen gebied  grondig(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan. Doe dit tweemaal per dag. 

Jeuk

Gebruiksaanwijzing: Verdun twee dopjes van de cleasing wash op één liter warm water. Was het getroffen gebied  grondig(spoel niet af). Laat drie tot vijf minuten intrekken en breng de herbal cream  ruim aan. Doe dit tweemaal per dag. 

 

Humaan

Botanica-producten zijn allemaal anti-septisch, anti-schimmel, anti-bacterieel, ontstekingsremmend en antihistamine. De Botanica kruidencrèmes en -wassers zijn geschikt voor een zeer gevoelige huid en kunnen op alle huidcondities worden gebruikt.