fbpx
MagnaCare
arja abel magic

Hoe pulserend magneetveld therapie je kan helpen

Word jij ook zo moedeloos van de peesblessure van je paard? Eindeloos stappen en koelen met het mogelijke vooruitzicht dat dit nog maanden gaat duren en de onzekerheid of het wel helemaal zal herstellen?

Heb je een paard in de (top)sport, dat voor de training, maar zeker voor de wedstrijd veel spanning heeft, waardoor het rijden minder goed gaat als eigenlijk zou kunnen?

Zou je niet opgelucht zijn als je paard weer 100% gezond wordt verklaard? Gelukkig als je iedere dag super kan rijden en enthousiast als je weer gaat starten? 

Op het moment dat een mens of dier een blessures heeft, is er een verstoring op celniveau. 
Bij een acute blessure vind er een ontstekingsreactie plaats en bij meer chronische blessures is de doorbloeding verminderd.

Pulserend Magneetveld Therapie kan maanden van gedwongen rust en onzekerheid over het resultaat veranderen. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel eenvoudig zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de doorbloeding en de stofwisseling in de cellen, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.

Dierenartsen en fysiotherapeuten passen deze therapie veelvuldig toe in hun praktijk. Maar ook ruiters en eigenaren  kunnen zelf veel met deze vorm van therapie doen. Al of niet in overleg met dierenarts of fysiotherapeut.

Pulserend  Magneetveld Therapie kan in de acute fase pijn en ontstekingen remmen,  maar kan in een later stadium gebruikt worden om de doorbloeding en de stofwisseling verbeteren. Dit helpt het lichaam sneller te genezen.

De therapie kan daarom bij een groot aantal problemen gebruikt worden, zoals.:

  • Botbeschadigingen en breuken
  • Open wonden en circulatieproblemen
  • Pijnlijke en stijve spieren
  • Peesproblemen en andere zachte weefselproblemen
  • Acute ontstekingen
  • Chronische pijn

Ook zeer veel topsporters gebruiken magneetveldtherapie om hun paard in optimale vorm te houden. Na een zware training of wedstrijd behandelen zij hun paard om te helpen bij het afvoeren van de afvalstoffen. Hierdoor herstellen de paarden sneller en hebben ze minder last stijfheid de volgende dag.

Ik gebruik pulserend magneetveld therapie met regelmaat in de praktijk. Ik gebruik de therapie met name bij aanhechtingsproblemen van de pezen. Maar ook in andere gevallen zoals een hoefbeenfractuur heb ik het gebruikt. Het werkt heel praktisch en de eigenaar kan het zelf ook doen. Daarbij behandel ik veel sportpaarden die je niet zomaar alles mag geven. Dit kan een mooie ondersteuning zijn in de sport om kleine pijntjes te verhelpen. ook weer snel.

Leendert-Jan Hofland, DAP Bodegraven