Minipulse

Ken je deze situatie? Je had net weer ingeschreven voor een wedstrijd, toen je op stal kwam en je paard aantrof met een dik en warm been. Na een bezoek aan de dierenarts was het probleem duidelijk: peesblessure. Maanden van rust, stappen en koelen in het vooruitzicht en de vraag of hij ooit weer op zijn oude niveau terug kan komen.

Als het nu toch eens sneller kan herstellen, en beter, zodat je toch weer snel kan starten. En als je nu eens meer kan doen dan alleen maar rust en stappen.

Een peesblessure kan acuut ontstaan door overrekking van de pees tijdens de training of in de wei. Maar ook chronische overbelasting door een zware bodem of zwaar trainen kan leiden tot een peesblessure. In het begin van de blessure zie je soms een zwelling en is het paard kreupel. Dit verdwijnt vaak, maar het paard is nog niet van de peesblessure hersteld. Te vroeg weer aan het werk gaan, maakt de blessure ernstiger. Lange perioden rust, koelen en gedoseerde beweging is de meest voorgeschreven behandeling.

Maar maanden van stappen en onzekerheid over het resultaat kunnen veranderd worden met pulserend magneetveld therapie. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt. Als je precies wilt weten hoe magneetveld therapie werkt, download dan hier ons e-book.

Niet alleen peesweefsel reageert goed op pulserend magneetveld therapie. Ook botten, banden en spieren herstellen tot 2x sneller dan zonder deze therapie en het weefsel wat terug groeit op plaats van beschadiging is weer bijna zo sterk en soepel als het originele weefsel. Daardoor wordt niet alleen de hersteltijd korter, maar is de kans op herhaling van de blessure ook veel kleiner geworden.

De Minipulse is bedoeld voor onderbeen, knie, kogel of spronggewricht. Maar ook zou je hem opengeklapt op de hals of de rug kunnen gebruiken. Het bestaat uit 2 kussens met een spoel erin waar d.m.v. een accu een pulserend magneetveld wordt opgewekt. Heel eenvoudig in gebruik dus en geen kabels die van of naar het paard lopen.

De Minipulse heeft 3 standen:

  • 2 hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
  • 15 hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
  • 30 hz om de doorbloeding te verbeteren

Nieuwsgierig geworden naar de invloed van magneetveld op de blessure bij jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, maar we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs, zodat je zelf kunt ervaren hoe de minipulse bevalt, zonder dat je gelijk een grote beslissing moet nemen.

Voorbeelden van blessures waarbij de Minipulse ingezet kan worden

 

Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de diagnose eerst gedaan wordt door de dierenarts, maar bij veel blessures kan je zelf ook met pulserend magneetveldtherapie positief bijdragen aan de mate van herstel. Een aantal blessures waarbij pulserend magneetveld therapie op verschillende manieren kan worden ingezet zijn:

Peesblessures: Hierbij behandel je tijdens de acute fase alleen op de stand van 2 Hz. Dit helpt de pijn en ontsteking te verminderen. Als de acute fase voorbij is en het paard weer lichte arbeid mag verrichten, is het goed voor het werk de minipulse 15 a 20 minuten te gebruiken op 15 Hz, dit om de doorbloeding en de stofwisseling in de pees te verbeteren voordat de pees belast gaat worden. Na het werk is het dan goed om de Minipulse nog 20 a 30 minuten op 2 Hz te gebruiken om de pees weer tot rust te brengen.

Botbreuken: Breuken herstellen heel snel onder invloed van magneetveldtherapie, zelfs breuken die uit zich zelf niet meer willen herstellen. Bij botbreuken behandelen we 3 dagen op 2 Hz om het paard aan het magneetveld te laten wennen. Na 3 dagen gaan we zo snel mogelijk naar 30 Hz om de botgroei zo veel mogelijk te stimuleren.

Artrose: Afhankelijk van de ernst van de artrose behandel je op 2 Hz om de pijn te bestrijden. Of juist op 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren om de stijfheid zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit kan afhankelijk van zaken als training en weersomstandigheden van dag tot dag variëren. Een goede optie is om, als er getraind wordt, de minipulse vóór het werk op 30 Hz te gebruiken om de doorbloeding te verbeteren en na de training op 2 Hz om verzuring en stijfheid te voorkomen.

Bandletsel: Hierbij volg je dezelfde behandelwijze als met peesblessures: 2 Hz in het acute stadium en als het werk weer hervat mag worden een variatie van 30 Hz vóór het werk en 2 Hz na het werk.

Daarnaast is de Minipulse nog voor veel meer blessures te gebruiken. Het voordeel van pulserend magneetveldtherapie is dat ieder weefsel erop reageert. Als je dus niet weet waar het probleem aan ligt, kan je toch behandelen. Heel algemeen zeggen we: zolang er nog warmte in het weefsel zit, behandel je op 2 Hz om het ontstekingsproces te verminderen. Is de warmte weg, dan behandel je op 15 en 30 Hz om de doorbloeding en stofwisseling te verbeteren.

Het mooiste zou zijn om de minipulse gedurende het hele revalidatieproces te gebruiken totdat het paard weer op het oude niveau terug is.

Prijzen exclusief 21% BTW:  Huur per maand € 125,- (€ 151,25 incl BTW) 

Verkoopprijs € 1325,- (€ 1603,25 incl BTW)

Leendert-Jan HoflandDAP Bodegraven
Ik gebruik pulserend magneetveld therapie met regelmaat in de praktijk. En dan leg ik meteen de nadruk op de pulserende magneetveld therapie, want ik weet dat er bijvoorbeeld ook dekens zijn met vaste magneten, maar daar zie ik helemaal geen heil in. Ik gebruik de therapie met name bij aanhechtingsproblemen van de pezen. Ik heb het idee dat het pijnstillend werkt en de genezing bevordert. Maar ook in andere gevallen zoals een hoefbeenfractuur heb ik het gebruikt. Het werkt heel praktisch en de eigenaar kan het zelf ook doen. Daarbij behandel ik veel sportpaarden die je niet zomaar alles mag geven. Dit kan een mooie ondersteuning zijn in de sport om kleine pijntjes te verhelpen. In de revalidatie komen met regelmaat allerlei apparaten voorbij die goed zouden werken. Veel daarvan verdwijnen ook weer snel/ Deze therapie gebruik ik echter al meer dan tien jaar en ik blijf er steeds bij terug komen. Dat zegt genoeg.
Thera Mantoua
Thera Mantoua
Mijn paard Leo is inmiddels 21, ik heb hem 17 jaar. De afgelopen 15 jaar heeft hij negen peesblessures gehad. Hij loopt nog, is nog functioneel. Vanaf de eerste blessure ben ik de Minipulse van Magnacare gaan gebruiken. Pezen zijn heel slecht doorbloed en wat je daar in kan stimuleren tijdens de revalidatie is meegenomen. Dat doet de magneetveldtherapie en het is tevens pijnstillend en door betere doorbloeding kan het bindweefsel beperkt worden. Dat is er altijd maar de behandeling helpt bij het weer functioneel worden van de pees. De volgende blessures waren ook nooit een terugval van een oude blessure maar steeds weer op een andere plek. We konden uiteindelijk wel de conclusie trekken dat dit paard niet de beste pezen heeft maar het zegt wel iets over hoe de oudere plekken waren hersteld. Toen een achterbeen aan de beurt was hebben we een Minipulse gekocht. Een achterbeen is nog moeilijker en langduriger en we hadden inmiddels het idee dat dit ook niet de laatste zou zijn. Dat was ook zo en steeds weer er tegenaan met geduld en de magneetveldtherapie. We zijn nu negen blessures verder maar hij loopt nog, uiteraard met aanpassingen ook vanwege zijn leeftijd. Wat we zien als de Minipulse wordt toegepast is ontspanning bij het paard. Nu kan het paard dat niet vertellen maar we weten inmiddels zelf hoe het voelt. We gebruiken het voor van alles. Een migraine aanval. Spierpijn. Door je rug gaan. Gewoon lekker gaan zitten met de Minipulse tegen je rug, dan merk je wat het doet. Het paard van mijn dochter is snel gevoelig achter het zadel, daar leggen we hem dan plat op. Ons andere paard had een paar jaar geleden een griffelbeentjefractuur. Is geopereerd en ook daar de Minipulse toegepast. Het voordeel van dit systeem is dat, ook als je het huurt, je het zelf toe kan passen. Gewoon thuis op stal en eigenlijk onbeperkt. Er hoeft geen dierenarts te komen en je hoeft er niet naar toe. Nogmaals, ik heb zelf het effect gevoeld en als ik naar mijn 21-jarige kijk zie ik het.
Elena Vis
Een aantal maanden na aankoop bleek mijn paard een oude peesblessure te hebben waar hij opnieuw last van kreeg. Vrijwel meteen zijn wij gestart met de minipulse en is het, ondanks dat het een oude blessure was, snel en mooi genezen. Omdat wij echt geloven in de minipulse hebben we er één gekocht en gebruiken deze nog dagelijks. Een heel tevreden klant dus....
Femke Beljon
Sinds vorig jaar maak ik gebruik van de Minipulse bij verschillende paarden met verschillende problemen, ik vind het heel bijzonder om te zien hoe goed het werkt! Eén van mijn paarden is ooit geopereerd aan een been en dat been was na arbeid vaak warm en vol. Sinds ik de minipulse gebruik na het rijden, gaat het erg goed. Er is nog nauwelijks zwelling en het paard heeft er zienderogen gemak van. Maar ook voor andere plekken kan het erg nuttig zijn. Zo had ik laatst een paard dat op de straat was gevallen, ik heb in de eerste dagen na de val de Minipulse een paar keer op zijn hals gelegd en inmiddels is hij weer helemaal opgeknapt
Cindy
Gisteren is de pees van Freedom weer gescand en het ziet er allemaal heel netjes uit. Van een blessure waar we niet verwacht hadden dat het nog goed zou komen, zien we nu weer weefselvorming bij de aanhechting komen. En ook een mooie kwaliteit. De minipulse gebruik ik nu bijna een maandje en we mogen gaan beginnen met opbouwen nu. Dankzij jouw advies is de pees wonderbaarlijk mooi aan het genezen. Mijn dierenarts was ook zeer positief en enthousiast toen ik vertelde dat ik de minipulse aan het gebruiken ben. Hij had er zelf ook hele goede ervaringen mee. Dus we gaan nu opbouwen en gaan verder met je advies. Heel erg bedankt voor de perfecte service. Die minipulse krijg je voorlopig niet terug :-))
Daniëlle Sent
Beste Arja, Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer, zeer tevreden ben over de door jouw geboden service (ik belde en nog geen twee dagen later had ik de minipulse binnen) en de Minipluse zelf. Ik heb de Minipulse op aanraden van DAP De Vallei en FPC De Hofstede, waar mijn paard heeft gestaan vanwege zijn blessure, een tijd lang gebruikt. Het resultaat mag er zeer zeker zijn. De zwelling op zijn been is verdwenen! Omdat ik inmiddels zo enthousiast was, heb ik je gevraagd of de minipulse ook breder inzetbaar zou zijn. Inmiddels gebruik ik deze, jaja, ik was zo enthousiast dat ik er een aangeschaft heb, ook op de rug van de paarden die ik behandel voor mijn massage-werk. Ik ben hard aan het sparen om een deken te kunnen aanschaffen. Dat wordt het volgende doel. Nogmaals mijn dank voor alle goede service en het verkopen van dit fantastische product!
Wendy
Hierbij wil ik graag laten weten dat ik erg tevreden ben met de MiniPulse. Ik gebruik de MiniPulse nu 3 maanden iedere dag bij mijn paard welke een peesblessure aan zijn voorbeen had (welke hij al weer 6 maanden geleden heeft opgelopen). Nu gaat het goed en ben ik aan het opbouwen met de training en aan het afbouwen met de MiniPulse. Bedankt voor de vriendelijke service!
Previous
Next