Neckpiece

neckpieceDe Neckpiece is bedoeld voor de hals van een paard, maar kan ook voor de rug van een paard of bij een hond of mens worden gebruikt.

De Centurion Neckpiece is net als de Therapulse een deken, werkend op een oplaadbare batterij. Het is vrij licht van gewicht. Hierdoor is het heel makkelijk in gebruik. Met twee sluitingen aan de voorzijde past deze halsdeken op vrijwel ieder paard. Langs beide zijde van de hals lopen twee spoelen waarin het magneetveld opgewekt wordt. Ook kan hij opengeklapt op delen van de rug gebruikt worden.

De Neckpiece heeft 3 standen:

  • 2 hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
  • 15 hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
  • 30 hz om de doorbloeding te verbeteren

Naast paarden is de Neckpiece ook voor honden is de uitstekend te gebruiken. Daarbij kan de deken over de hond worden gelegd, of kan het op de grond of in de mand gelegd worden waarna de hond eventueel met een deken er tussen er op gaat liggen.

Het wordt zowel bij paarden als bij honden gebruikt bij blessures, maar ook om blessures te voorkomen.

Hierdoor is de Neckpiece waarschijnlijk het meest veelzijdige magneetveld therapie apparaat. Ideaal voor dierfysiotherapeuten en andere die zowel het hele paard en honden willen behandelen.

Ervaringen van gebruikers

Wat ik doe noem ik lichaamstherapie voor paarden. Ik gebruik verschillende technieken om de (voor mij bewezen) beste resultaten te kunnen behalen:  Cranio-Sacraal Therapie  Masterson methode  Guasha (voor mens en paard)  Magneetveld therapie. Ik werk dus voornamelijk op het hoofd, de gehele wervelkolom van hoofd tot staart en het zenuwstelsel. Sinds augustus 2018 ben ik begonnen met het gebruiken van magneetveld therapie bij het behandelen. Ik wilde iets extra’s kunnen toevoegen aan het behandelen, iets wat de paarden helpt met het verwerken van de behandeling en het afvoeren van afvalstoffen. En wat werkt dit goed! Ik heb de deken allereerst eens uitgeprobeerd op mijzelf; ik vind het noodzakelijk om te weten hoe het voelt en wat het doet voordat ik het bij een paard ga uitproberen! Het grappig is dat je in principe weinig tot niks voelt van het magneetveld. Behalve dan dat je spieren soms een “sprongetje” kunnen maken en ze warm aan gaan voelen omdat er doorbloeding op gang komt. Bovendien activeert het magneetveld net als mijn behandeling het parasympatisch zenuwstelsel: dit deel van het zenuwstelsel zorgt voor ontspanning en herstel. Ik gebruik de deken meestal op het eind van mijn behandeling: als ik de rest van mijn behandeling gedaan heb. In sommige gevallen pak ik de deken er wat eerder bij, maar dit ligt helemaal aan de situatie. Bij sportpaarden zijn eigenlijk de gebieden op de rug altijd wel noodzakelijk om even mee te pakken met het magneetveld: schoft, rug, lendenen en sacrum. Eigenaren van sportpaarden zou ik vertellen dat een magneetveld deken een absolute must is om op stal te hebben! Je voorkomt ernstige problemen (blessures) en tegenvallende prestaties. Het vervangt geen behandeling maar draagt wel bij aan het leveren van (betere) prestaties van je paard(en) en niet onbelangrijk: je verhoogt hiermee het welzijn van je paard(en). De samenwerking met Magnacare verloopt hartstikke goed en in de toekomst hoop ik uit te breiden met nog meer producten van Magnacare!
neckpiece shetlander
Paula de Bruin-Voorneveld
Lichaamstherapie voor paarden