Therapulse

Centurion Therapulse

Het komt je vast wel bekend voor: Gisteren liep je paard top, vandaag wil je weer verder gaan met de training en datzelfde gevoel van gisteren krijgen,  maar vandaag lukt dat van geen kant.

Of je hebt een paard waar je super mee kan werken, maar je moet hem eerst een half uur echt los rijden voordat hij opgewarmd is en aan het werk kan….
Of heb jij een paard wat in het begin van de training heel gespannen zijn rug vasthoudt en waarmee je heel voorzichtig en rustig aan moet beginnen….

Wat zou het toch fijn zijn, als je direct fijn met je paard zou kunnen wegrijden. Niet eerst heel lang moeten losrijden, maar erop stappen en een goed gevoel krijgen. Direct een paard met een ontspannen rug en voldoende goede energie om mee aan het werk te gaan.

Wij vragen best veel van onze sportpaarden en het is dan ook goed te begrijpen dat een paard niet iedere dag hetzelfde kan presteren. Vaak zie je toch dat het paard wat verzuurt na een zware training. Of dat hij op een meerdaagse wedstrijd de 2e of 3e dag niet meer zo lekker loopt.

Sommige (dressuur) paarden hebben van nature in het begin van de training nogal veel spanning in de rug. Terwijl, vaak oudere, paarden lang gereden moeten worden voordat ze goed genoeg opgewarmd zijn om echt aan het werk te kunnen.

Therapulse

 

Therapulse pulserend magneetveld therapie deken

Met pulserend magneetveld therapie, met name met de Therapulse, kan je het sportpaard ondersteunen om optimaal te presteren. De verschillende instelmogelijkheden van de Therapulse hebben elk een andere invloed op het lichaam. Op de laagste stand (2 Hz)  geeft het een signaal aan de hersenen, waardoor deze endorfines gaan produceren. Hierdoor zie je het paard duidelijk ontspannen. Als je dan na de behandeling gaat rijden, voel je direct dat hij de rug losser laat, je beter laat zitten en je makkelijker direct aan het werk kan gaan.

De paarden die juist een langere tijd nodig hebben om los te rijden, behandelen we voor het werk met een hogere stand. (15 of 30 Hz). Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en krijgen de cellen meer voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor zal de opwarmtijd verkort worden en kunnen we sneller echt aan het werk.

Voor alle paarden is het goed om ze na het (zware) werk na te behandelen met de Therapulse. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en op die manier wordt stijfheid de volgende dag voor een heel groot deel voorkomen.

Naast het ondersteunen van (sport)paarden wordt pulserend magneetveld therapie ook veel gebruikt voor behandelen van verschillende blessures in de rug, variërend van kissing spines, artrose of spierproblemen. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt. 

Wil je weten welke blessure je met de therapulse kan behanden, download dan hier het overzicht van blessure en de manier van behandelen.

De Centurion Therapulse is een deken op batterijen met 10 spoelen en kan gebruikt worden voor een gelijktijdige behandeling van schouder, schoft, rug en achterhand. 

De deken is gemaakt van stevig canvas. De Therapulse werkt op twee oplaadbare batterijen. De Therapulse is een erg populair model omdat het makkelijk in gebruik is en er geen kabels door de stal lopen.

De Therapulse heeft 3 standen:

  • 2 hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen
  • 15 hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren
  • 30 hz om de doorbloeding te verbeteren

Zelf uitproberen

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheid van pulserend magneetveld therapie bij jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, maar we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs, zodat je zelf kunt ervaren hoe de Therapulse bevalt, zonder dat je gelijk een grote beslissing moet nemen.

Prijzen exclusief 21% BTW:  Huur per maand € 225,- (€ 272,25 incl BTW) 

Verkoopprijs € 4250,- (€ 5142,50 incl BTW) Nieuwe prijs vanaf 1 mei 2019, met nieuw type accu en lader voor nog diepere inwerking.

Imke Schellekens-Bartels
Imke Schellekens-Bartels
Wij gebruiken voor onze paarden met regelmaat de therapulse. Deze zetten we in twee gevallen in. Om te beginnen bij paarden waarvan we het gevoel hebben dat ze snel sperpijn krijgen. Je ziet in sommige stadia van de training dat de paarden er wat meer moeite mee hebben en er daardoor van alles gebeurd in de rug. Door ze dan na het werk een half uur de magneetveld deken op te leggen, heb ik het gevoel dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd en ze de volgende dag makkelijker aan hun werk beginnen. Het tweede geval waarin wij hem inzetten is bij wat hetere paarden. Die leggen we de deken op voorafgaand aan het werk om zo al wat spiertonus eraf te krijgen. We gebruiken de deken altijd voor een periode van minimaal een aantal weken, iedere dag. Ik heb het idee dat in beide gevallen de paarden meer ontspannen en gelatener kunnen beginnen met hun werk en dat is een groot voordeel in her verloop van de training.
Rosanne Tijssen - van Zeist
Rosanne Tijssen - van Zeistpaardensportmasseur
Ik gebruik nu zo’n 3 jaar de Therapulse deken van Magnacare als aanvulling en ondersteuning op mijn behandelingen. In mijn werk als sportmasseur heb ik mij in de 15 jaar dat ik dit mag doen gespecialiseerd in de biomechanica, en werk ik voornamelijk met dressuurpaarden. Waar ik in het verleden nog weleens lang bezig was om een paard compleet te kunnen behandelen gaat dit in combinatie met de Therapulse deken veel vlotter. De paarden ontspannen na enkele minuten al wat voor mij het werk veel gemakkelijker maakt maar wat er zeker ook voor zorgt dat de paarden de behandeling als minder vervelend ervaren. Doordat de Therapulse de doorbloeding bevordert en daarnaast de zuurstofvoorziening verbeterd werkt de deken ook nog enkele uren na mijn behandeling na, de paarden hebben op deze wijze minder last van eventuele gevoelige spieren. Ik ben inmiddels in het bezit van 2 Therapulse dekens….dat zegt denk ik genoeg!​
Simone Bruys
Simone Bruyspaardensportmasseu
Lees verder
Vandaag super leuke dag gehad. Voor het eerst gewerkt met de gehele simonemagneetveld therapiedeken (therapulse) van MagnaCare. Het ging erg goed en de paarden waren ontspannen en losser als voor een normale behandeling. Hierdoor kon ik beter inwerken terwijl dit minder negatieve reacties bij de paarden op riep. Dus ze ontspande meer tijdens de sportmassage behandelingen, wat een groter resultaat geeft! De meeste hadden wel moeite om de omgeving los te laten en te ontspannen maar na zo'n 10 minuten lukte dit prima!
Netty van Nielen
Netty van Nielen
Nadat mijn paard in stal was gevallen, had hij over zijn gehele lichaam kneuzingen en was hij heel stijf en ervoer veel pijn. Na de eerste periode met pijnstilling en herstel van bloeduitstortingen, zijn we begonnen met de magneetveldtherapie van MagnaCare. Het is fijn, dat je de Centurion Therapulse magneetveldtherapie deken ook kunt huren. Hij werd langsgebracht en er werd ook duidelijk uitgelegd wat magneetveldtherapie inhoudt en hoe de deken gebruikt moest worden. Mede door het dagelijks gebruik van de Centurion Therapulse is mijn paard naar mijn idee sneller hersteld dan wanneer wij de deken niet zouden hebben gebruikt. Het viel mij op, dat mijn paard steeds heel ontspannen raakte tijdens de behandelingen. Hij leek het in ieder geval een fijn gevoel te vinden, wanneer de deken op zijn lichaam lag en zijn werk deed. Zijn spierspanning werd minder en de beweging werd soepeler. Bij een latere peesblessure heb ik een periode dagelijks gebruik gemaakt van de Minipulse. Deze behandeling is ook effectief geweest. Bij de volgende echo was de dierenarts positief verrast door het zichtbare herstel van de pees. Gelukkig zijn we nu blessurevrij, maar wanneer zich weer iets voordoet, zal ik, doordat ik positieve ervaring hiermee heb, zéker weer overwegen om magneetveldtherapie toe te passen.
Priscilla Morlog
Priscilla Morlog
Ik ben per toeval in aanraking gekomen met de magneetdeken van MagnaCare. Voor school moest ik stage lopen op een paardenbedrijf, hier heb ik Arja leren kennen. Na veel geklets over mijn paard en de problemen waar ik tegen aanliep, vertelde Arja mij over de magneet deken. Ik zal even in het kort vertellen tegen welke problemen ik aanliep met mijn paard. Tijdens het rijden stopte ze soms gewoon, het leek wel of ze zei ik kan dit helemaal niet. Goed omdat je niet in 1 keer kan bepalen of het aan haar gedrag of aan haar lichaam lag, toch maar een tijdje door gereden. Er was op den duur niets meer mee te beginnen, zodra ik naar de rechterhand ging, rechter been gaf, stopte ze gewoon. Daarbij bouwde ze langzaam spieren op maar raakte ze wel snel kwijt. Arja stelde voor om de magneetdeken uit te proberen, dat het toch wel eens een lichamelijk probleem zou kunnen zijn. Ik ben met de deken begonnen in combinatie met een sportmasseur. Deze bevestigde de problemen in het lichaam, behoorlijke verzuring in haar rechter broekspier en nog wat andere aandachtspunten. Na de eerste behandeling van de masseur en vier weken de deken te hebben gebruikt ging het al een heel stuk beter, mijn paard zat stukken beter in haar vel, meer energie en gaf een beter gevoel tijdens het rijden. Toen de masseur voor de tweede keer kwam, was ze al een stuk sterker in haar bespiering en waren de echt grote problemen in haar lijf een stuk minder. Mijn paard vind de deken ook heerlijk, ze staat altijd lekker te dutten als de deken op haar rug ligt. Ik vind het fijn om te zien hoe mijn paard vooruit gaat sinds ik de deken gebruik.
Enige tijd geleden is na veel zoeken een lastige schouderblessure bij mijn paard Univer geconstateerd. De band die linksvoor de spiergroepen bij elkaar houdt, was beschadigd. Deze blessure is mogelijk ontstaan, doordat hij in het land nog wel eens rare dingen uit wil halen.De blessure is zodanig zeldzaam dat de dierenarts hiervoor specialisten in Duitsland heeft geraadpleegd. Helaas bleek deze blessure bekend te staan als enorm hardnekkig en lastig te genezen. Veel rechtuit rijden luidde het advies. Echter: Univer is geen paard om lang op rust te zetten, of rustig rechtuit mee te draven. Dat matcht niet bepaald met zijn karakter. Via, via kreeg ik de tip contact met Arja op te nemen. Van begin af aan heeft zij heel goed met mij mee gedacht en adviezen gegeven wat het beste bij zijn blessure zou passen. Zo kwamen wij uit op de Therapulse. Het voordeel van de Therapulse is dat je deze dusdanig kan vastmaken, zodat je juist de probleemplaatsen goed kunt behandelen. Univer is een enorm sensibel paard en heel rillerig op zijn lijf. Daar een deken, die trillingen afgeeft, op leggen is dus niet iets wat je zomaar even doet. De eerste 2x moest dat best even met beleid gebeuren, maar als de deken eenmaal ligt vond hij het prima. Na een paar dagen stond hij gewoon los in zijn box met de Therapulse op. Ik durf dan ook rustig te zeggen dat als hij de therapulse accepteert elk paard dit prima zal vinden! Uiteindelijk is de blessure, door de betere doorbloeding met de Therapulse, sneller genezen dan vooraf voorspeld en heeft Univer geen last meer gehad van zijn schouderblessure. Een aanrader! Vooral omdat je dit zelf dagelijks kunt doen, waardoor het eenvoudig is in te passen.
Moniek van Dijk
Moniek van Dijk
Je voelt echt veel verschil! Paarden staan top ontspannen op 2 Hz. Ik ben er heel blij mee!
Barbara van den Broek
Barbara van den Broek@username
Paarden voelen echt anders bij gebruik van de therapulse. Ze beginnen losser bij behandeling vooraf. Bij gebruik na een intensieve training merk je sneller herstel. Het werkt super!
Previous
Next

Simone Bruys van Bruysend paardensportmassage heeft de therapulse uitgebreid getest tijdens haar werkzaamheden als paardensportmasseur. De volgende verslagen kregen we van haar:

Eén maand gehele magneetveldtherapie bij de behandeling van diverse paarden:

De afgelopen maand heb ik met veel plezier de Therapulse getest. Hierbij heb ik steeds eerst een spiercontrole gedaan vervolgens de Therapulse en de Neckpiece om gedaan en na een half uur weer een spiercontrole gedaan.

In totaal hebben we 30 paarden behandeld.

Daarbij is het volgende opgevallen:

Voor de magneetveld:

De meeste hadden voor de magneetveld veel meer verzuring in hun hele lichaam.

Waarbij bij de meeste de nadruk lag op de bovenlijn.

Bovenlijn 14, VH 10, AH 6 keer.

Ook waren het meer gehele spiergroepen dus grote vlakken die verzuurd waren.

Na de magneetveld:

Bovenlijn 9, VH 13, AH 8 keer.

Daarbij viel ook nog op dat er 8 keer verschil te voelen was tussen de ene en de andere kant dus dat er aan 1 kant uitsprekende problemen naar voren kwamen.

Er waren 3 paarden die erg druk waren/bleven onder de deken.

Welke conclusie kun je hieruit trekken?

– de verzuring vermindert tot verdwijnt geheel

– het concentreert zich op de plaatsen die echt problemen hebben

– de compensatie vermindert of verdwijnt

– de meeste paarden staan rustig en ontspannen tijdens de behandeling

– problemen door overtraining als het opslaan van afvalstoffen neemt erg af

Wat voor gevoel gaven de paarden tijdens de sportmassage behandeling?

– ze waren meer ontspannen

– ze hielen hun spieren al losser zodat ik beter door kon werken

– doordat er minder compensatie was kon in me concentreren op de blokkades zodat het effect van de sportmassage vergroot werd

– vooral rond schouder- en kniegewricht gaven ze zich beter over zodat deze meestal toch wat gevoeligere handgrepen duidelijk effectiever waren, omdat ik minder vertrouwen moest winnen.

Kortom als ik al deze dingen samen moet vatten;

De magneetveldtherapie en paardensportmassage zijn een perfecte aanvulling voor elkaar omdat ze beide de ontspanning en afvoer van afvalstoffen bewerkstelligen. Waardoor er voor het paard meer bereikt wordt tijdens de sportmassage behandeling!

.

Naar aanleiding van vorige proef die Simone Bruys van Bruysend.nl Paardensportmassage heeft gedaan met betrekking tot de invloed van magneetveld therapie en sportmassage voor paarden wilde ik meer duidelijkheid over er wat er vastgesteld kon worden als een paard gedurende langere tijd met magneetveld therapie werd behandeld.

Hiervoor hebben we een paard genomen dat al meerdere jaren door Simone werd behandeld en af en toe magneetveldtherapie kreeg. Het betreft een 7 jarige KWPN ruin (v Rhodium) die Z1 dressuur loopt.

Voor de start van de proef werd het paard op dezelfde manier als anders door Simone behandeld en ook vond daarbij een spiercontrole plaats. De probleem gebieden die daar werden gevonden waren dezelfde als de keren daarvoor nl; rechtsvoor en rechtsachter en aan beide zijden de overgang van rug naar ribben (die hij nodig heeft voor de lengte buiging). De nadruk van de behandeling bij dit paard ligt vooral op het loshouden van rechstvoor (het voorkomen van het opslaan van afvalstoffen) zodat hij het voorbeen zo gemakkelijk mogelijk weg kan zetten, wat resulteert in een goed onder te brengen achterbeen. Zodra hij voor wat minder soepel is voelen we dat direct achter. Momenteel is dit het geval.

Het paard werd gedurende de eerste 2 weken behandeld met de Therapulse en de Neckpiece op de frequentie van 2 Hz. Dit werd gedaan na het werk. Het voornaamste doel was de gewenning aan magneetveld en tevens het afvoeren van de afvalstoffen na het werk.

Daar dit paard een beetje een ‘slow starter’ is, werd besloten na de tweede week door te gaan met de behandeling voor het werk; de eerste 2 weken op 15 Hz en daarna tot het eind van de periode op 30 Hz.

In de tussentijd werd het paard verder getraind op Z1 niveau, waarbij de training langzaam zwaarder werd gemaakt.

Na een periode van 8 weken is het paard opnieuw door Simone behandeld. Ook ditmaal heeft zij voor de behandeling een spiercontrole uitgevoerd. Het was inmiddels al opgevallen dat het paard een beter ontwikkelde hals ging krijgen en dat het paard rug en hals beter ging gebruiken tijdens het werk.

De conclusies van Simone na de spiercontrole waren: Halsspieren in de bovenlijn zijn beter ontwikkeld en dit ook heeft een gunstig effect op de rugspieren. Voornamelijk aan de overgang bekken – achterhand. Die was losser en beter te buigen waardoor het onderbrengen nog meer wordt vergemakkelijkt. Eigenlijk viel over het hele lichaam op dat de spieren losser waren en veel fijner te bewerken waren. Dit kwam tot uiting in het sneller en soepeler kunnen doorvragen op de afzonderlijke spiergroepen. Het grootste verschil was rechtsvoor te voelen. Ondanks dat de training op verzoek zwaarder was gemaakt, was hier nauwelijks iets van terug te voelen in de halsspieren. Deze waren niet zo verzuurd en verhard als normaal. Dat geeft volgens Simone aan dat de magneetveldtherapie behandeling er voor zorgt dat de afvalstoffen beter afgevoerd worden en het paard dus makkelijker kan bewegen.