honden

Ruitersport

Geplaatst op
beursstand met tevens ruitersport artikelen

Heb je onlangs op¬†een beurs ruitersportartikelen of hondenhalsbanden van HB ruitersport bij ons gezien en heb je hierin interesse? Deze producten zijn te bestellen via onze¬†webshop. Helaas staan nog niet alle producten in de webshop, daar wordt aan gewerkt. Stuur gerust een e-mail of bel als je een bepaald artikel wilt hebben of er meer […]

honden

Wonden

Geplaatst op
kapot voetkussen van hond behandeld met laser

Wonden aan de voetkussens van honden kunnen heel mooi met de laser worden genezen. Binnen een paar dagen is de wond meestal al heel goed hersteld.  

magneetveld

Hoefbevangen

Geplaatst op
hoefbevangen paard op hoofpad

Vandaag hebben we een hoofpad verhuurd voor een hoefbevangen Fjord. In het acute stadium zorgt magneetveldtherapie ervoor dat de ontsteking wordt geremd en de pijn wordt verminderd. Daarnaast worden de toegediende medicijnen beter opgenomen. Uit ervaring weten dat hierdoor kan worden voorkomen dat het hoefbeen kantelt.

magneetveld

Revalidatie

Geplaatst op
paard op hoofpad voor het rijden

In de opbouwfase na een kreupelheid is goed te blijven ondersteunen met magneetveldtherapie. De minipulse kan je mooi om het been doen of zoals hier het paard op de hoofpad zetten tijdens het op en af zadelen.

honden

Magneetveld mat voor honden

Geplaatst op
hond ontspannen op magneetveld mat

Magic mocht vanochtend even op de magneetveld mat liggen, zodat we een foto konden maken om een indruk te krijgen van afmeting van de mat. Vijf minuten later waren we klaar, maar opruimen was er niet bij, want Magic lag er, volledig ontspannen, op.

magneetveld

Centurion magneetveld deken voor mensen

Geplaatst op
centurion magneetveld deken voor mensen

Onlangs is Centurion met een nieuw model magneetveldtherapie voor mensen gekomen: een deken met daarin 12 spoelen. Deze EZY blanket kan worden aangesloten op het huidige EZY systeem en kan zo de ring vervangen. De deken is comfortabel en nog makkelijker in gebruik dan de huidige EZY ring.

magneetveld

Cavia op magneetveld

Geplaatst op
cavia op magneetveld mat

John, John is een cavia van 2,5 jaar. John liep opeens op drie poten en ook als hij stil zat, hielt hij zijn rechter voorpoot van de grond. Hij bleek zijn rechter elleboog te hebben gebroken. We hebbent John de eerste drie weken twee per dag dertig minuten op de magneetveldmat gezet. Daarna ging het […]

magneetveld

Kip op magneetveld

Geplaatst op
kip en magneetveld therapie

Bij ons op stal was een kip door een ongelukkige actie van haarzelf onder een paard terecht gekomen. Het gevolg was een dikke poot waar zij niet meer wilde/kon lopen. We hebben dat enkele dagen aangezien, maar de kip wilde niet lopen of op de poot staan. Omdat we toch magneetveldtherapie bij de paarden gebruikten […]