Topzorg voor jouw (sport)paard

Ontdek onze behandelingsopties en vind de perfecte oplossing voor de blessure of zorgvraag van jouw paard.

Over welke therapie wil je meer weten?

minipulse-magneetveld-bandage

Magneetveldtherapie
lasertherapie bij wondbehandeling

Lasertherapie
transpirator vernevelaar voor paarden met luchtwegproblemen

Transpiratortherapie
minipulse-magneetveld-bandage
Magneetveldtherapie
lasertherapie bij wondbehandeling
Lasertherapie
transpirator vernevelaar voor paarden met luchtwegproblemen
Transpiratortherapie

Magneetveldtherapie

minipulse bij blessures

Magneetveldtherapie is een prettige aanpak voor paarden met onder andere peesproblemen en wedstrijdspanning. Deze vorm van therapie maakt gebruik van pulserende magneetvelden die diep doordringen in het weefsel, wat leidt tot aanzienlijke verbeteringen in de doorbloeding en celstofwisseling. Hierdoor zal je paard sneller en beter herstellen. Zo kun je eindelijk afscheid nemen van maandenlange periodes van verplichte rust of bijvoorbeeld zorgen over het herstel na intensieve inspanning.

Imke Schellekens-Bartels gebruikt therapulse

"Wij gebruiken voor onze paarden met regelmaat de therapulse. Deze zetten we in twee gevallen in. Om te beginnen bij paarden waarvan we het gevoel hebben dat ze snel sperpijn krijgen. Je ziet in sommige stadia van de training dat de paarden er wat meer moeite mee hebben en er daardoor van alles gebeurd in de rug. Door ze dan na het werk een half uur de magneetveld deken op te leggen, heb ik het gevoel dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd en ze de volgende dag makkelijker aan hun werk beginnen. Het tweede geval waarin wij hem inzetten is bij wat hetere paarden. Die leggen we de deken op voorafgaand aan het werk om zo al wat spiertonus eraf te krijgen. We gebruiken de deken altijd voor een periode van minimaal een aantal weken, iedere dag. Ik heb het idee dat in beide gevallen de paarden meer ontspannen en gelatener kunnen beginnen met hun werk en dat is een groot voordeel in het verloop van de training."

Imke Schellekens-Bartels

Magneetveldherapie is geschikt voor:

Botbreuken en -beschadigingen

Bandletsel

Ontstekingen

Pijnlijke en stijve spieren

Artrose

Chronische pijn

Wedstrijdspanning

Wedstrijdspanning

Lasertherapie

lasertherapie bij wondbehandeling

Heeft jouw paard een wond opgelopen (die niet goed herstelt)? Dan is lasertherapie de ideale uitkomst. Bij MagnaCare werken we met lasers die geen schade toebrengen aan het weefsel, maar wel voldoende energie hebben om diep genoeg in het weefsel door te dringen. De Centurion Laser Shower werkt door het uitzenden van een continue golf van laserlicht op meerdere frequenties. Hierdoor kunnen veel verschillende problemen variërend van oppervlakkige verwondingen tot dieper liggende problemen in zacht weefsel worden verholpen. Weefsel zal sneller en beter herstellen. En dat terwijl je paard geniet van een ontspannen behandeling. De laser is namelijk geheel pijnloos. 

draver-herstelt-van-peesblessure

"Afgelopen vrijdag heeft mijn paard/ draver Echo Oldeson een koers gewonnen in Duitsland, een ieder was verbaasd over zijn heroptreden, zij wisten immers van zijn peesblessure. Ik wilde je nogmaals bedanken voor het gebruik/huur van het laserapparaat, het was in februari 2019...toen ik bij jou aan de bel trok. Echo had zich gevangen in zijn voorpees, de belangrijkste ook nog. Een gat van 7 cm bleek later, ik heb nog op het punt gestaan om hem in te laten slapen, maar mijn gevoel zei dat ik het een kans moest geven. Maandenlang elke dag met de laser in de weer geweest en dat heeft geholpen, je ziet niet eens meer waar het gat gezeten heeft"

Claudine van Dam

Lasertherapie is geschikt voor:

Open wonden

Circulatieproblemen

Zachte weefsel problemen

Herstel van mondhoeken

Herstel van mondhoeken

Transpiratortherapie

transpirator vernevelaar voor paarden met luchtwegproblemen

Als jouw paard af en toe hoest, hoef je je nog geen zorgen te maken. Maar luchtwegproblemen kunnen snel verergeren. De Centurion transpirator kan helpen bij paarden met luchtwegproblemen, variërend van een acute luchtweginfectie tot chronische ademhalingsproblemen. Deze behandeling verbetert de ademhaling met behulp van vochtige lucht. De warme, vochtige lucht die je paard via het apparaat inademt condenseert op de wand van de luchtwegen. Dit gecondenseerde water verdunt het slijm, reinigt de trilhaartjes en zorgt ervoor dat dit makkelijker kan worden afgevoerd. Je paard zal hierdoor gemakkelijker en prettiger ademhalen. 

panja-van-der-steeg

"Begin maart 2020 heb ik de longspoeling laten herhalen om te kijken hoe het er voor stond. Tot mijn grote verbazing kwam er helemaal niets uit. Ze is volledig schoon!!! Ik ben er zeker van dat de transpirator een groot aandeel heeft in de genezing van mijn merrie."

Panja van de Steeg

Transpirator therapie is geschikt voor:

Virale en bacteriële luchtweginfecties

Allergieën

Chronische ademhalingsproblemen

Slijm in de luchtwegen

Slijm in de luchtwegen