magneetveldtherapie

Pulserend Magneetveldtherapie

helpt blessures snel te herstellen of te voorkomen

laat zien welke mogelijkheden er zijn

Blessures?

Word jij ook zo moedeloos van de peesblessure van je paard? Eindeloos stappen en koelen met het mogelijke vooruitzicht dat dit nog maanden gaat duren en de onzekerheid of het wel helemaal zal herstellen? Of heb je een paard in de (top)sport, dat voor de training, maar zeker voor de wedstrijd veel spanning heeft, waardoor het rijden minder goed gaat als eigenlijk zou kunnen?


Zou je niet opgelucht zijn als je paard weer 100% gezond wordt verklaard? Gelukkig als je iedere dag super kan rijden en enthousiast als je weer gaat starten? 


Op het moment dat een mens of dier een blessure heeft, is er een verstoring op celniveau.
Bij een acute blessure vindt er een ontstekingsreactie plaats en bij meer chronische blessures is de doorbloeding verminderd.


Pulserend Magneetveldtherapie, of vaak kort magneetveldtherapie of magneettherapie genoemd, kan maanden van gedwongen rust en onzekerheid over het resultaat veranderen. Pulserend magneetveldtherapie is een vorm van fysiotherapie die je heel eenvoudig zelf kan toepassen. De magneetveldtherapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de doorbloeding en de stofwisseling in de cellen, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.


Dierenartsen en fysiotherapeuten passen vaak magneetveldtherapie toe in hun praktijk. Maar ook ruiters en eigenaren  kunnen zelf veel met deze vorm van therapie doen. Al of niet in overleg met dierenarts of fysiotherapeut.

Magneetveldtherapie kan worden toegepast met behulp van ‘gewone’, niet bewegende magneten die aangebracht zijn in dekens of bandages. De inwerking hiervan is echter maar heel beperkt.

magnetisch veld opgewekt door een spoel waar stroom door heen loopt

Pulserende magneetvelden

Veel intensiever en daardoor effectiever is de therapie in vorm van pulserende magneetvelden.

Pulserende magneetveldtherapie maakt gebruikt van spoelen waardoor een elektrische stroom loopt. Dit veroorzaakt een magnetisch veld. Door deze stroom nu met een bepaalde frequentie aan en uit te laten gaan, krijgen we ook een magneetveld dat telkens aan en uit gaat, ofwel pulseert.

Wanneer kan je magneetveldtherapie gebruiken?

De frequentie van de pulsen is bepalend voor het effect van de therapie.


We kunnen met een lage frequentie pijn en ontstekingen remmen en door het verhogen van de frequentie kunnen we in een later stadium de doorbloeding en de stofwisseling verbeteren. Dit helpt het lichaam sneller te genezen.


Magneetveldtherapie kan daarom bij een groot aantal problemen gebruikt worden, o.a.:

  • Botbeschadigingen en breuken
  • Open wonden en circulatieproblemen
  • Pijnlijke en stijve spieren
  • Peesproblemen en andere zachte weefselproblemen
  • Acute ontstekingen
  • Chronische pijn

Ook als (top)sporter kan je magneetveldtherapie gebruiken om je paard in optimale vorm te houden. Na een zware training of wedstrijd behandel je je paard om te helpen bij het afvoeren van de afvalstoffen. Hierdoor herstelt je paard sneller en heeft hij minder last stijfheid de volgende dag.

Onderstaande warmtebeelden zijn gemaakt van een paard met kissing spines en verkrampte lendenspieren. Het paard werd gedurende 40 minuten behandeld op de laagste frequentie (2 Hz). Goed is te zien dat ondanks het feit dat het paard gedurende die tijd met een deken heeft opgestaan de warmte uit de ‘hotspots’ duidelijk is verminderd

warmtebeeld rug voor pemf
paardenrug met kissing spines voor de behandeling met pulserend magneetveld therapie
warmtebeeld rug na pemf
paardenrug met kissing spines na de behandeling met pulserend magneetveld therapie

Wil je meer weten over magneetveltherapie?

Leer meer over de invloed van magneetveldtherapie op het lichaam en hoe dat effect heeft op het herstel van een blessure.

50%
Vul hier onder je gegevens in
We sturen je het e-book gelijk toe
Download ons ebook
ebook-magneetveldtherapie

Voor het toepassen van magneetveldtherapie bij paarden hebben we verschillende mogelijkheden:

minipulse magneetveldtherapie voor behandeling van beenproblemen bij paarden

voor behandeling van beenproblemen

therapulse magneetvelddeken voor behandeling van paarden

bij rugproblemen en voor sportpaarden

neckpiece pulserend magneetvelddeken

voor behandeling van problemen in de hals

9PH magneetveldtherapie

voor behandeling van been, rug en hals problemen

4PH magneetveldtherapie

voor behandeling van het hele lichaam

hoofpad

voor behandeling van hoef en ondervoet

Naast apparatuur voor paarden hebben we ook mogelijkheden voor mens en hond

leendert-jan hofland van dap bodegraven
Ik gebruik pulserend magneetveldtherapie met regelmaat in de praktijk. En dan leg ik meteen de nadruk op de pulserende magneetveld therapie, want ik weet dat er bijvoorbeeld ook dekens zijn met vaste magneten, maar daar zie ik helemaal geen heil in. Ik gebruik de therapie met name bij aanhechtingsproblemen van de pezen. Ik heb het idee dat het pijnstillend werkt en de genezing bevordert. Maar ook in andere gevallen zoals een hoefbeenfractuur heb ik het gebruikt. Het werkt heel praktisch en de eigenaar kan het zelf ook doen. Daarbij behandel ik veel sportpaarden die je niet zomaar alles mag geven. Dit kan een mooie ondersteuning zijn in de sport om kleine pijntjes te verhelpen. In de revalidatie komen met regelmaat allerlei apparaten voorbij die goed zouden werken. Veel daarvan verdwijnen ook weer snel. Deze therapie gebruik ik echter al meer dan tien jaar en ik blijf er steeds bij terug komen. Dat zegt genoeg.
Leendert-Jan Hofland, DAP Bodegraven

Achtergrond video's over magneetveldtherapie