transpirator vernevelaar voor paarden

Transpirator therapie

Voor behandeling van  luchtwegproblemen bij paarden

25 
jaar ervaring in Nederland
30
dagen kuur
3
maanden uitproberen
paard-met-luchtweg-probleem

Hoesten


Hoest je paard regelmatig of heeft hij al langere tijd last van zijn luchtwegen?


Luchtwegproblemen komen heel vaak voor bij paarden. Vaak beginnend met een simpel kuchje, bijvoorbeeld bij het voor de eerste aandraven.  Oorzaak kan variëren van virussen,  bacteriën  of stof. Maar kan overgaan in chronische luchtwegproblemen zoals allergieën of COPD.


De Centurion transpirator kan helpen bij paarden met luchtwegproblemen, variërend van een acute luchtweg infectie tot chronische ademhalingsproblemen. 


De transpirator zorgt voor een sneller herstel en doet dit zonder gebruik van medicijnen. Ook paarden met een allergie waarvan de oorzaak niet weg te nemen is, reageren goed op een kuur met de transpirator. Bij de meeste problemen in een kuur van een maand voldoende.

 Luchtwegproblemen

transpirator verneverlaar bij luchtwegproblemen

De Transpirator kan gebruikt worden voor:

 • Luchtwegen vrijmaken van slijm en verminderen van de weerstand van de luchtbeweging in de bronchiën en andere doorgangen in de longen
 • Virale en bacteriële infectie
 • Allergieën
 • Verbeteren van longbloedingen
gebruik transpirator bij een hoestend paard

Longblaasjes

De transpirator levert waterdamp met een temperatuur net iets boven lichaamstemperatuur. De waterdeeltjes zijn zo klein dat ze zelfs in de diepste en kleinste longblaasjes komen. Dit in tegenstelling tot een vernevelaar waarbij kleine waterdruppels worden geleverd. De waterdruppels van een vernevelaar bereiken alleen de voorste luchtwegen. 


De Transpirator kan gebruikt worden bij alle paardenrassen, van veulen tot volwassen paard. De uitgaande lucht heeft een luchtvochtigheid van 100% bij een temperatuur van ongeveer 40 °C. De hoeveelheid uitstromende lucht is meer is dan de diepste inademing van het grootste, rustende paard. Met andere woorden; de waterdamp concentratie en de temperatuur van de ingeademde lucht is altijd hetzelfde, ongeacht de grootte van het paard.

transpirator vernevelaar voor paarden met luchtwegproblemen

Vocht en warmte

Het paard ademt de verwarmde en bevochtigde lucht in door middel van een open mond- en neus masker. Hierdoor heeft het paard geen last van de snelheid en het geluid van de luchtstroom. Ook zal kan het paard comfortabel en veilig blijven ademen wanneer de luchtstroom plotseling stopt, zoals bijvoorbeeld bij het uitvallen van de stroom.


transpirator bij luchtwegproblemen

Slijm

De lucht die het paard inademt is al opgewarmd en bevochtigd, hierdoor hoeven de voorste luchtwegen tijdens de behandeling dit niet meer te doen. Dit voorkomt warmte en waterverlies via de luchtwegen. Een dun laagje condens wordt op de wanden van de luchtweg afgezet. Dit gecondenseerde water verdunt het slijm, lost klodders slijm op en helpt de reiniging door de trilhaartjes.

Medicijnen

De Transpirator kan niet gebruikt worden om medicijnen toe te dienen, omdat het slechts waterdamp toevoegt aan de lucht. Het is bedoeld als ondersteuning bij luchtwegproblemen en niet om medicijnen of antibiotica te vervangen. De functie is het lichaam helpen slijm te verdunnen en weg te krijgen en de luchtwegen te bevochtigen.

ionic-resirasilver-plus

Ionic RespiraSilver Plus +

Het enige wat aan het water in de transpirator kan worden toegevoegd is Centurion Ionic RespiraSilver Plus. Zilveroplossing is actief tegen alle soorten micro-organismen, bacteriën, schimmels en virussen. Ionic RespiraSilver Plus + kan honderden verschillende infectieuze micro-organismen kan doden – waaronder veel van de antibiotica resistente superpathogenen.


Centurion Ionic RespiraSilver Plus + -oplossing is een veilige, niet-toxische en een natuurlijke oplossing die zilverionen bevat die zich hechten aan de enzymreceptorplaats op de buitenste schil van pathogene micro-organismen en deze binnen 4-6 minuten doodt door de opname van zuurstof te voorkomen. In tegenstelling tot farmaceutische antibiotica heeft RespiraSilver Plus + geen invloed op nuttige enzymen en weefselcellen, ze blijven intact.

 

De Ionische RespiraSilver Plus + van Centurion kan ook voorafgaand aan en na de wedstrijd worden gebruikt.

Zelf uitproberen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de invloed van de transpirator op de luchtwegproblemen van jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je direct een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de Centurion transpirator bevalt.

Ervaringen van gebruikers van de Centurion transpirator

 Na 2 keer een uur verneveld te hebben hoestte ze al helemaal niet meer. Tijdens het vernevelen met de transpirator kwam er een hoop slijm los, het liep zo via de neus de kap in en droop eruit.

jantine-verwiel gebruikte transpirator voor har endurance paarden
Jantine Verwiel

Begin maart 2020 heb ik de longspoeling laten herhalen om te kijken hoe het er voor stond. Tot mijn grote verbazing kwam er helemaal niets uit. Ze is volledig schoon!!!

Ik ben er zeker van dat de transpirator een groot aandeel heeft in de genezing van mijn merrie. 

panja-van-der-steeg
Panja van de Steeg

Prijzen

start vandaag

Transpirator huren

€ 425 
per maand
 • voor een kortdurend letsel

 • huur zolang als je wilt

 • om eerst uit te proberen, 

 • de eerste 3 maanden huur worden verrekend bij koop

 • advies hoe te gebruiken

Transpirator kopen

€ 9950
eenmalig, ook betaling in termijnen mogelijk
 • direct kopen of na een huurperiode
 • ook betaling in termijnen mogelijk
 • 1 jaar onvoorwaardelijke garantie
 • levenslang advies hoe te gebruiken

Ionic RespiraSilver Plus

€ 39,95
voor 940 ml
 • actief tegen alle soorten micro-organismen, bacteriën, schimmels en virussen

 • werkt ook tegen veel van de antibiotica resistente superpathogenen.


Leer hier hoe je transpirator te gebruikenLees hier wat achtergrond artikelen over de Transpirator

The equine transpirator


New hope for horses with breathing problems

A new theory on bleeders


Transpirator for Funny Cide