FAQ

Veel gestelde vragen:

Deze technologie heeft wereldwijd vele wetenschappelijke klinische onderzoeken ondergaan. Tienduizenden patiënten zijn met succes behandeld. Van de behandelde patiënten wordt een zeer hoog slagingspercentage gerapporteerd, waardoor een aanzienlijke verbetering van hun kwaliteit van leven wordt bereikt

Ja, de lage frequentie heeft een extreem ontspannend effect op het lichaam en het normaal dat het paard zijn hoofd wat laat hangen en extreem ontspannen lijkt. Mensen vallen soms in slaap tijdens de behandeling en ook honden zijn vaak extreem ontspannen.

Laser therapie heeft getoond een goed effect te hebben op oppervlakkige verwondingen en op acupunctuur punten. Magneetveld therapie heeft een effectievere dieptewerking en maakt het daardoor erg effectief bij diepliggende zachte weefsel problemen en bij botbeschadigingen.

Ja, de therapie kan zowel zelfstandig als in combinatie met andere therapieën gebruikt worden.

Om te testen of je minipulse goed werkt, neem je de blauwe testmagneet losjes tussen duim en wijsvinger. Je zet de

minipulse aan en je houdt de testmagneet vlak boven de plaat met de knoppen. Je voelt dan de magneet even snel bewegen als het lampje

knippert. Op 15 Hz voel je dit het beste. 

Bij een therapulse of neckpiece houd je testmagneet in de buurt van een spoel terwijl je de deken hebt aangezet.

Om een goed magnetisch veld te krijgen zijn veel windingen van koperdraad nodig. Dat maakt de deken zwaar. Lichter zou ook betekenen, minder goed.

Het gewicht merk je vooral bij het op het paard doen. Om dit makkelijker te maken, kan je het beste de deken in drieën vouwen, hem dan op het paard leggen en dan uitvouwen. Dat is ook een heel makkelijke manier om de deken van het ene paard op het andere te leggen.

Vooral op hele dunne (pony) beentjes zakt de minipulse soms af. Door eerst een bandage, evt met lap om het been te doen kan je dit voorkomen. Voor de werking maakt dit niet uit, magneetvelden gaan overal doorheen

minipulse om spronggewricht

Nee, dat is niet nodig. Wij geven er zelfs de voorkeur aan dat je eerst een deken op het paard doet en dan pas de therapulse. Ten eerste blijft de therapulse schoner, maar ook om het paard warm te houden of juist te drogen.

Ja, pulserend magneetveld therapie wordt  juist ook veel gebruikt voor het in optimale vorm houden van sportpaarden. Het wordt vaak voor het werk ingezet voor de ontspanning en na het werk om de afvalstoffen sneller te laten afvoeren.

Ook op plaatsen waar ooit een blessure heeft gezeten, zoals een peesblessure, wordt het preventief ingezet om daar de doorbloeding al voor het werk te verbeteren.