minipulse om paardenbeen voor behandeling van blessure

Minipulse, Pulserend Magneetveldtherapie

Beenblessures bij paarden sneller en beter herstellen

+25 

jaar ervaring in Nederland

1000+

Minipulses verhuurd

3

maanden uitproberen
peesblessure voor behandeling met magneetveldtherapie

Dik Been

Ken je deze situatie? Je had net weer ingeschreven voor een wedstrijd, toen je op stal kwam en je paard aantrof met een dik en warm been. Na een bezoek aan de dierenarts was het probleem duidelijk: een peesblessure. Maanden van rust, stappen en koelen in het vooruitzicht en de vraag of hij ooit weer op zijn oude niveau terug kan komen.


Als het nu toch eens sneller kan herstellen, en beter, zodat je toch weer snel kan starten. En als je nu eens meer kan doen dan alleen maar rust en stappen.

Een peesblessure kan acuut ontstaan door overrekking van de pees tijdens de training of in de wei. Maar ook chronische overbelasting door een zware bodem of zwaar trainen kan leiden tot een peesblessure. 

In het begin van de blessure zie je soms een zwelling en is het paard kreupel

Deze uiterlijke kenmerken verdwijnen vaak relatief snel, maar het paard is dan nog niet van de peesblessure hersteld. Te vroeg weer aan het werk gaan maakt de blessure ernstiger. Lange perioden van rust, koelen en gedoseerde beweging is de meest voorgeschreven behandeling.Ja, ik wil een minipulse hebben

Weet je al dat je een minipulse hebben wil? Klik dan op de link hieronder. Wil je meer informatie, scrol dan verder naar beneden.

Pulserend magneetveldtherapie kan die maanden van stappen en onzekerheid over het resultaat veranderen. Pulserend magneetveld therapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen bij je paard. De magneetveldtherapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de doorbloeding en de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt. 


Pezen, botten, banden en spieren

Niet alleen peesweefsel reageert goed op magneetveldtherapie. Ook botten, banden en spieren herstellen tot 2x sneller dan zonder deze therapie. Daarbij komt dat het weefsel wat terug groeit op de plaats van de beschadiging weer bijna zo sterk en soepel is als het originele weefsel. Daardoor wordt niet alleen de hersteltijd korter, maar is de kans op herhaling van de blessure ook veel kleiner geworden.

Minipulse

minipulse magneetveld voor beenblessures

De minipulse is het makkelijkst te gebruiken pulserend magneetveldtherapie apparaat. Je kan het eenvoudig iedere dag zelf gebruiken voor behandeling van problemen aan:

 •  onderbeen
 •  knie, 
 • kogel 
 • spronggewricht 

De Minipulse bestaat uit 2 kussens met een spoel erin waar d.m.v. een accu een pulserend magneetveld wordt opgewekt. Heel eenvoudig in gebruik en geen kabels die van of naar het paard lopen.

minipulse magneetveldtherapie voor behandeling van beenproblemen bij paarden

De Minipulse heeft 3 standen:

 • 2 Hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen. Deze stand gebruik je zolang je alleen nog maar mag stappen met je paard.
 • 15 Hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren.
 • 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren. Voorbeelden van gebruik van de Minipulse

blessure-door-trauma
Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de diagnose eerst gedaan wordt door de dierenarts, maar bij veel blessures kan je zelf ook met pulserend magneetveldtherapie positief bijdragen aan de mate van herstel. Een aantal blessures waarbij pulserend magneetveld therapie op verschillende manieren kan worden ingezet zijn:
peesblessure voor behandeling met magneetveldtherapie

Peesblessures

De blessure waar we het vaakst de minipulse voor gebruiken. Zowel in het acute stadium als tijdens het revalidatieproces kan de minipulse helpen de ontsteking te remmen en het weefsel snel te herstellen. De blessure geneest sneller en het weefsel wat terug groeit op de plaats van beschadiging is weer zo goed als origineel peesweefsel. Hierdoor wordt de pees weer zo sterk en soepel als voor de blessure.
gebroken botten herstellen sneller met magneetveldtherapie

Botbreuken

Breuken herstellen heel snel onder invloed van magneetveldtherapie. Zelfs breuken die uit zich zelf niet meer willen herstellen. Vaak zijn de botten in de helft van de normale tijd weer hersteld. Magneetvelden gaan overal door heen, ook door gips, dus de behandeling kan ook plaatsvinden terwijl de breuk in het gips zit. Daarnaast zijn de metalen die in het lichaam gebruikt worden niet magnetiseerbaar, daarom zijn ook die geen bezwaar om met magneetveldtherapie te gebruiken.
magneetveldtherapie bij artrose

Artrose

Afhankelijk van de ernst van de artrose kan je er voor kiezen alleen de pijn te bestrijden op de lage frequentie. Maar je kan ook juist de doorbloeding te verbeteren om de stijfheid zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit kan afhankelijk van zaken als training en weersomstandigheden van dag tot dag variëren. .
minipulse-bij-blessure-checkligament

Bandletsel

Net als bij peesweefsel is ook hier is de Minipulse goed inzetbaar in zowel het acute als het chronische stadium. In eerste instantie om de ontstekingsreactie te remmen en later om de doorbloeding te verbeteren.
minipulse om paardenbeen voor behandeling van blessure

En als je eenmaal een Minipulse hebt, gebruik je hem voor alles en nog wat

Daarnaast is de Minipulse nog voor veel meer blessures te gebruiken. Het voordeel van pulserend magneetveldtherapie is dat ieder weefsel erop reageert. Als je dus niet weet waar het probleem aan ligt, kan je toch behandelen. Heel algemeen zeggen we: zolang er nog warmte in het weefsel zit, behandel je op 2 Hz om het ontstekingsproces te verminderen. Is de warmte weg, dan behandel je op 15 en 30 Hz om de doorbloeding en stofwisseling te verbeteren. Op deze manier kan je veel problemen snel helpen herstellen.

Het mooiste zou zijn om de minipulse gedurende het hele revalidatieproces te gebruiken totdat het paard weer op het oude niveau terug is.


Zelf uitproberen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de invloed van magneetveldtherapie op de blessure bij jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je direct een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de minipulse bevalt.

Ervaringen van gebruikers van de minipulse

Mijn paard  kreeg de diagnose checkligament blessure. 

Na 12 weken is de veearts weer geweest om te scannen  en hij kwam hij met het goede nieuws dat het Checkligament weer volledig genezen is. Hij was verbaasd over hoe snel het gegaan is.

minipulse-voor-behandeling-checkligament van paard van annemiek ter horst
Annemiek ter Horst

Mijn oude pony 28 jaar zou een herstel periode zou hebben van minimaal 3/4 maanden. Door dat ik de minipulse heb gebruikt is hij 2x zo snel hersteld! 

iris houweling gebruikt minipulse voor behandeling van peesblessure
Iris Houweling

Mijn paard kreeg de diagnose chronisch ontstoken aanhechting van de tussenpees  Na twee maanden  behandelen  was tot grote verbazing van de arts was de blessure al vergevorderd hersteld.

minipulse voor behandeling van een blessure aan het achterbeen
M. Van de Watering - van Oosten

Een peesblessure en de minipulse

een mooi verslag in de video

Prijzen

start vandaag 

Minipulse huren

€ 150,-

Per maand
 • voor een kortdurend letsel

 • huur zolang als je wilt

 • om eerst uit te proberen, 

 • de eerste 3 maanden huur worden verrekend bij koop

 • advies hoe te gebruiken bij de diverse problemen

Minipulse kopen

€ 1600,-

eenmalig, ook betaling in termijnen mogelijk

 • direct kopen of na een huurperiode
 • ook betaling in termijnen mogelijk
 • inclusief oplader, tasje, testmagneet en hoes
 • 1 jaar onvoorwaardelijke garantie

 • levenslang advies hoe te gebruiken

Leer hier hoe je Minipulse te gebruiken