Ervaringen van gebruikers van de minipulse
04 juni 2021 

Ervaringen van gebruikers van de minipulse

Regelmatig krijgen we van gebruikers van de minipulse verhalen over hoe zij de minipulse gebruiken bij de blessures van hun paarden (en zichzelf). Hieronder een overzicht van de verschillende blessures die met hulp van de minipulse zijn genezen.

Gaatje oppervlakkige buiger

Mijn merrie liep aan het einde van de 7e maand van haar dracht een peesblessure op. Weliswaar was ze niet kreupel maar ik vertrouwde de warme zwelling op haar been niet en liet toch voor de zekerheid een scan maken. Op de scan was een gaatje van 2 mm te zien in de oppervlakkige buiger, 3 cm onder het haakbeentje. Het advies was koelen en 12 weken stappen. Andere behandelingsopties waren niet mogelijk; voor PRP was de beschadiging te klein, dat zou meer kwaad dan goed doen en medicatie was in verband met haar dracht niet wenselijk. Laser therapie werd aangeraden en hoewel ik makkelijk toegang heb tot deze vorm van therapie zijn de kosten voor 2 keer per week laseren hoog. Uit de documentatie die ik gelezen heb zijn er vergelijkbare resultaten bereikt met Pulsed Electromagnetic Field Therapy (PEMF therapie) en dus contact gezocht met Magnacare en overlegd of de dracht een contraindicatie was voor deze vorm van therapie. Door Arja heel fijn geholpen en duidelijke instructies gekregen. De Minipulse werd snel geleverd is makkelijk in gebruik en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Twee maal daags 8 weken lang toegepast samen met stappen aan de hand en de eerste paar weken koelen. En na 10 weken was de peesblessure netjes hersteld. Zie voor en na foto’s, en mochten we weer gaan opbouwen.

gaatje oppervalkkige buiger herstelt met magneetveldtherapie

Omdat mijn merrie nu echt hoogdrachtig was zijn we niet meer onder het zadel gaan opbouwen maar heb ik besloten haar met zwangerschapsverlof te doen, maar ik heb vertrouwen in de toekomst en ben blij met de resultaten. De dierenarts kon mij niet vertellen of de resultaten te danken waren aan de minipulse. Volgens hem is het moeilijk te bepalen waardoor er snel en goed herstel optreed bij het ene paard en bij het andere niet. Ik heb in ieder geval wel het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb en ben blij met de resultaten. In de toekomst zal ik zeker weer contact opnemen met Magnacare mocht het nodig zijn.

Fikse schade checkligament

Eind november kreeg mijn paard de diagnose "fikse schade aan het checkligament" de herstelperiode zou 6 tot 9 maanden zijn!
Direct Arja van MagnaCare gemaild om de minipulse weer te huren (eerder ook gebruikt bij een peesblessure). Een paar dagen later had ik hem al in huis, super snel geregeld.
Begin januari, na 6 weken, de 1e controle scan om te zien of het genezingsproces was gestart en dat was zeker het geval, je zag goed dat er allemaal nieuwe vezels aangemaakt waren.
Half februari, na 12 weken de 2e controle scan, hierop waren geen zwarte stukken meer te zien, dus alles was mooi opgevuld, nog wel kwetsbaar natuurlijk, maar de dierenarts was heel erg tevreden en verrast dat het er zo goed uitziet.  We zijn er nog niet, maar we zijn zeker op de goede weg en ik ben er van overtuigd dat de minipulse hier een hele grote bijdrage aan heeft geleverd.

Carlina Prince

Peesblessure bij Lusitano merrie van 13 jaar oud

10 juli kreeg mijn merrie een klappees, links voor. De eerste scan is gemaakt op 15 juli en de prognose was dermate slecht, dat ik nooit meer zou kunnen rijden, er miste de helft van de pees, langs zowat de hele pijp.  Doorgescheurd was de pees niet. Naast alle diergeneeskundige zaken, zoals celtherapie, schokgolf en laser, hoorde ik via een kennis hoorde ik van magneetveldtherapie en dat het bij haar paard de behandelduur naar 3 maanden heeft verkort. Via MagnaCare heb ik het apparaat geleased (de minipulse) en vanaf augustus elke dag toegepast, gevolgd door 20 minuten koelen. De volgende scan was op 26 augustus. De DA was enorm onder de indruk, dat het weefsel al weer aanwezig was en wel over de hele lengte van de pees. Hier moet erbij verteld worden, dat ik zowel glucosamine in de hoogste dosering bij gaf en dat het paard 4x per dag nog gekoeld werd. We mochten al vanaf augustus 5 minuten per dag stappen.

14 oktober naar de kliniek voor een echo, waar de kwaliteit van het weefsel beoordeeld werd, met gevolg, dat we onder de man 30-40 minuten mochten stappen en dat wel dagelijks.

Ik gebruikte Minipulse voor het rijden 15 minuten op de hoogste stand, om de pees alvast op te warmen, dat is makkelijk tijdens het poetsen.

Sinds 3 november mocht er draf bij  en op 29 November zitten we op 4 a 3 minuten draf, onder de man. Ik ben ervan overtuigt, dat de Minipulse zeker in de beginfase enorm heeft geholpen, om de weefselgroei te stimuleren en in de opbouwfase erg goed (en makkelijk) werkt, om de pees “op te warmen” voordat we aan het werk gingen.

Het contact en leasen via MagnaCare ging ook enorm makkelijk en voor advies was Arja altijd te bereiken. Al met al, een enorme aanrader, iets wat je zelf makkelijk kan doen en waar de kosten zeer behapbaar zijn.

scan van peesblessure voor magneetveldtherapie

Pees bij ontstaan blessure

scan van peesblessure na magneetveldtherapie

Pees na 6 weken magneetveldtherapie

Maria

Minipulse voor en na de training

In onze stal gebruiken we de minipulse voor alle soorten paarden - van de GrandPrix Showjumper tot de kinderen die dol zijn op shetlandpony's. Het is het perfecte hulpmiddel voor herstel, ontspanning en voor blessures. Er is ook een merkbaar verschil wat betreft verminderde zwelling en ontsteking, dus het is ideaal voor gebruik voor en na de training. Het lichtgewicht en compacte formaat maakt het de perfecte reisgenoot op de weg. We kochten een tweede omdat de eerste zo populair was, en nu genieten onze ruiters er soms zelf ervan.

Lena Lippert

Ringband blessure

In  december 2020 werd mijn merrie geopereerd aan een ringbandblessure van het linker achterbeen. (Ringband doorgesneden en de peesschede gespoeld)

Na 5-tal weken rust op een minipaddock ben ik begonnen haar te behandelen met de minipulse. Onder de koot zat een kleine verdikking die volgens mijn dierenarts én de kliniek waarschijnlijk blijvend zou zijn omdat deze al verhard was.

Na twee maanden elke dag behandeld te hebben zag de controle-echo er al zeer goed uit. Na stappen aan de hand en nadien onder ‘t zadel  rustig opbouwen naar de galop toe is de genezing verder voorspoedig verlopen. Bovendien was de zwelling tegen verwachting in volledig verdwenen.

 Helaas deze zomer terug een mankend paard, deze keer echter aan het linker voorbeen.

Een peesblessure in de diepe buiger (waar checkligament en diepe buiger samenkomen als ik het goed begrepen heb).

Na een maand rust totaal geen verbetering merkbaar. Op de echo was veel littekenweefsel te zien rond het checkligament.

Toen heb ik terug de minipulse gehuurd en ben weer met de behandeling gestart  in combinatie met stap onder het zadel. Deze keer 3 maand volgehouden

Bij de laatste controle-echo was de dierenarts echt onder de indruk van de verbetering! Het bindweefsel dat gevormd was rond het checkligament was heel fel verminderd terwijl bij de vorige controle weer gezegd was dat de verdikking misschien wel permanent  zou blijven. Goed resultaat dus.

Ik kan dus de minipulse alleen maar aanbevelen!

 minipulse-ina-hallemans

Ina Hallemans 


Blessure Checkligament

Eind mei 2021 heb ik een heerlijke strandrit gemaakt met mijn paard. De dag na onze heerlijke rit was ze ineens ontzettend kreupel. Voor een ontzettend dikke pees.. Alle alarmbellen gingen af en we zijn zo snel mogelijk naar de kliniek gegaan. Na wat kreupelheidsonderzoeken zijn we een echo gaan maken van maar liefst 2 benen. Rechtsvoor bleek ze een oppervlakkige peesblessure te hebben aan het checkligament. Dit zou met wat rust wel weer over gaan. Rechtsachter was helaas een minder leuke blessure. Een groot gat in een van haar pezen. Gezien haar leeftijd (21 jaar) zag de dierenarts dit somber in. De vraag was echt of dit ooit nog goed zou komen.

Op aanraden van een stalgenoot ben ik bij magnacare terecht gekomen. Ik ben de minipulse gaan huren. Ik ben gelijk een intensieve behandeling gestart van 1,5 uur per dag. Er werd geen dag overgeslagen. Na 6 weken moest ik terug voor de eerste controle. De uitslag was positief.. de blessures waren beide al helemaal dicht! Het bleef spannend, maar we mochten weer wat aan de hand gaan stappen. Na 8 weken weer terug en toen waren ook de blessures weer mega verbeterd. Voorzichtig zijn we weer op gaan bouwen onder het zadel. Na 8 weken weer voor een controle geweest en van beide blessures is bijna niks meer te zien!

Ik heb alle tijd gebruik gemaakt van de minipulse en ben ontzettend blij dat ik hier gelijk voor gegaan ben. Ik ben ontzettend trots dat ik weer rustig de baan rond hobbel met mijn 21 jarige merrie, nadat de dierenarts er een hard hoofd in had of dit ooit nog goed zou komen. De service van Arja is geweldig en ik zou het iedereen aanraden. Voor mij hopelijk geen blessures meer, maar anders zou ik zeker gelijk weer aan magnacare denken. Snelle levering en goede service! Bedankt Magnacare!

 minipulse-peesblessure anneloes muijs

Anneloes Muijs

Oude tussenpees blessure

Gisteren ben ik bij de lingehoeve geweest met mijn tinker kira. Ze heeft in januari vast gezeten aan een hele zware gietijzeren trap, waarschijnlijk is die niet alleen meegesleept maar ook tegen haar aangevallen.

Haar hele achterhand heeft een optater gehad daardoor, en ze was al bekend met een chronische tussenpees blessuren rechts, daar heb ik de minipulse ook voor.

Nu de schade: tussenpees rechts iets verdicht maar stabiel, links actieve beschadiging met botnieuwvorming bij de aanhechting van de tussenpees, licht overvulde knieen, fasciebeschadiging op beide billen (daar is de leuning van de trap waarschijnlijk tegen aan gevallen), en arthrose randje op de rechter lumbosacrale overgang.

Ik vond het vreemd dat de linker tussenpees slechter was dan rechts, terwijl rechts altijd de zwakke kant is, maar ik denk dat ik weet waarom: rechts heb ik al die tijd behandeld met de minipulse!

Zo zie je maar dat ding doet het echt wel.

Carmen Harder

Scheur van 10 cm in ligament

Eind december 2020 loopt mijn paard een blessure op aan een ligament. Op echo wordt een scheur van niet minder dan 10 cm vastgesteld. Mijn paard moet op boxrust en mag enkel stappen voor de komende maanden. Een behandeling met PRP wordt gedaan en om de heling te stimuleren bestel ik een Minipulse. Deze wordt erg vlot geleverd en de behandeling start. Op controle na 2 maanden is de scheur grotendeels dichtgegroeid, het herstel verloopt zeer vlot. Na nogmaals 2 maanden is het defect volledig opgevuld en mogen we weer gaan opbouwen. De dagelijkse therapie met de Minipulse heeft hier zeker aan bijgedragen. Met dank aan Arja voor de vlotte communicatie en service.


Minipulse en Therapulse als ondersteuning in de sport

Arja, ook wij zijn nog steeds erg blij met de Centurion deken en minipulse.

De deken gebruiken wij regelmatig voor de paarden na zwaar werk en ter ontspanning voor het werk.

magneetvelddeken voor en na het werk

De minipulse zijn wij na een blessure in overleg met jou gaan gebruiken ter ondersteuning. Nu nog dagelijks voor het werk en er na. Ook hierin ondervinden wij duidelijk resultaat en verwachten ook een herhaling van de blessure te voorkomen.

minipulse als extra ondersteuning na blessure

Paarden hebben er ook geen enkel bezwaar tegen en ondervinden het ons inziens als prettig

Elsa Groenheijde

Herman en Maribelle Wientjes

Vandaag voor 3e keer naar kliniek in Telgte geweest. Op 23 februari werd een mega peesletsel vastgesteld. Het paard had zichzelf met 1 grote tik een gat in zijn pees geslagen.

Direct nadat ik jou gebeld had stuurde je de minipulse  en vanaf week 1 zijn we er mee begonnen. Na 2 weken eerste controle aan kliniek in Telgte na vaststelling. Ontsteking was weg en gat in pees begon zich te vullen, PRP injectie en we mochten vanaf 10 maart elke dag stap 20 minuten. Daarnaast kwam hij elke dag op een kleine paddock te staan waar hij niet kon galopperen.  Uiteraard werden er bokkensprongen gemaakt. Een 5-jarige van bijna 1,90 hoog weet zich ook geen raad ermee. Elke dag 3 uur naast andere paarden in de paddock. Elke dag 2x mini Impuls op zijn been. 15 minuten voor paddock en 15 tot 30 minuten na paddock en 20 minuten onder zadel. Elke dag met koud water pees 20 minuten koelen.

Vandaag kregen we geweldig nieuws, na ultrascan, nog een keer PRP-injectie, constateerde ze in de kliniek dat de hele pees zich weer gevuld heeft en dat er niets meer te zien was van het letsel.

De paardenarts kon het zelf ook nog niet helemaal bevatten dat het zó snel gegaan was.

We waren echt sprakeloos.

Vanaf morgen weer opbouwen naar 1 uur stapwerk onder zadel. Vanaf half mei weer 10 minuten draf erbij. 8 juni voor controle naar kliniek. En daarna door opbouwen naar gewone training.

Ik ben ervan overtuigd dat de minipulse absoluut heeft bijgedragen aan dit geweldige resultaat!! We gaan er voorlopig mee door want voorzichtigheid staat voorop.

marleen vd giesen gebruik minipulse voor peesletsel

En na de volgende controle, kregen we het volgende verslag:

De afgelopen 6 weken mochten we opbouwen met licht drafwerk.

Vanmorgen op de paardenkliniek in Telgte nogmaals controle gehad dmv een scan.

Dr. Stadtböhmer zei dat optimalere genezing niet mogelijk was. De peesbundel is volledig opgevuld en het been ziet er geweldig uit. We hebben de minipuls tot op vandaag 2 x per dag gebruikt bij hem. Het been is niet gezwollen geweest en hij was ook niet kreupel.

 Vanaf vandaag ook weer galop en terug naar normale training opbouwen. We zijn super gelukkig. Ook raadde de dierenarts aan door te gaan met het gebruik van de minipuls omdat hij daarmee verder ondersteunt wordt.

Marleen van Giesen

weer volledig hersteld na peesblessure

Blessure oppervlakkige buigpees

Half november heb ik de dierenarts laten komen omdat mijn paard een dikke bult op ze pees had. Ik kreeg te horen van de dierenarts dat haar oppervlakkige buigpees erg beschadigd is. De echo beelden zagen er niet goed uit. Er waren ook scheurtjes in haar pees. Ik kreeg te horen dat ze drie maanden op rust moest en enkele minuten per dag mocht lopen. Ik wist dat dit ook een hele strijd zou gaan worden omdat mijn paard soms echt een tikken de tijdbom is.

Ik zag ook al een langere tijd berichten voorbij komen over de minipulse, maar elke keer heb ik het van me af geschoven. Uit eindelijk ben ik het toch gaan huren. En ik ben er zooo positief erover. Ik gebruik hem nu precies een maand. En de dierenarts is vanmiddag geweest en het eerste wat die zei… tis spectaculair. De dierenarts stond er versteld van van hoe goed het geneest in die drie maanden. Ondanks dat ze verschillende uitspattingen heeft gehad. En dat terwijl ik de minipuls nog maar een maand gebruikt.

De dierenarts liet de echo beelden zien en ik stond er versteld van van hoe het eruit zag. Wat je bij 10 /12 maanden ziet dat zien wij nu in 3 maanden. Beiden stonden we er echt versteld van dat het zo goed geneest. De minipulse heeft hier zeker een bijdrage aan geleverd. Ik zou niet meer zonder minipulse kunnen. En het goede nieuws is dat we haar weer rustig mogen oppakken met stappen. Arja Noordhoek bedankt voor het huren van de minipulse. Tis het zeker waard.

Liesbeth Keesmaat

liesbeth-keesmaat-gebruikt-minipulse voor blessure oppervlakkige buigpees

Peesblessure op lastige plaats

Ons paard had een peesblessure op een moeilijke plek we hebben 2 mnd de minipulse gehuurd vandaag is ze weer gescand en de pees is genezen nu langzaam weer opbouwen voor de zekerheid nog een mnd erbij gehuurd ben erg tevreden

Christel Poley 

Blessure tussenpees

Sinds augustus 2019 heeft mijn paard een peesblessure aan de binnenste tussenpeestak.  Onbekend wat de oorzaak ervan was.

Na een tijd stappen en een controle bij de da mocht ik weer gaan opbouwen met draven. Dit is een week goed gegaan maar door iets wat er in de bak gebeurde heeft ze zich druk gemaakt en mogelijk verstapt en liep ze weer onregelmatig. Controle bij de dierenarts bleek ze naast de huidige peesblessure een nieuw scheurtje te hebben. Mogelijk dat het weefsel nog niet sterk genoeg was. Mijn paard is toen op 28 nov 2019 ingespoten met stamceltherapie en heeft meerdere keren schockwavetherapie gehad. Na het inspuiten weer een tijd stappen en na een positieve scan op 7 januari( de scheurtje waren zich weer aan het vullen) rustig aan opbouwen.

Toen ben ik op internet gaan zoeken naar meer informatie en typte peesblessure in bij google en stuite op een advertentie van magnacare. De website helemaal doorgespit,gezocht naar reviews. Een week twijfelen, mailtje heen en weer naar arja, maar uiteindelijk op 14 januari toch de knoop doorgehakt om de magnacare minipulse te gaan huren. Goed advies gekregen hoe het apparaat te gebruiken en dit trouw elke dag gedaan. Ik heb de minipulse nu 6 weken in mijn bezit. Gister ( 25-2-2020) terug geweest voor de scan bij de da. En het zag er allemaal heel goed uit. Er zat nog een klein randje maar dat heeft tijd nodig om te herstellen. Ik mag nu verder gaan opbouwen met zelfs galop er bij. Super blij mee. Ik dacht dat het opbouwen veel langer nog zou duren en dacht zelf nog niet aan galloperen.

Ik blijf de minipulse nog even gebruiken om de pees ook tijdens het zwaardere werk te ondersteunen tot ik zeker weet dat ze alles weer aan kan.

Ik heb geen minuut spijt gehad dat ik de minipulse ben gaan huren. Goed begeleiding van arja. Als je een bericht stuurt heb je snel reactie met goede tips.

Daphne v.d. Berg
minipulse in gebruik van daphne vd berg

Blessure checkligament

Mijn paard liep (bleek achteraf) al een tijdje met een blessure aan het check ligament. Na de diagnose adviseerde iemand mij de minipulse in te zetten. Ik heb mijn paard in de wei laten lopen en gedurende 2 maanden de minipulse dagelijks ingezet. Na 2 maanden was er op de controle scan niks meer te zien! Omdat ik de minipulse toch in huis had heb ik deze ook voor mijzelf gebruikt. Al jaren heb ik last van mijn pols en door gebruik van de minipulse, liefst 2x per dag, was de pijn al vrij snel weg! Zeker een aanrader voor mens en dier!

Eva de Jong

Checkligament

Begin november kreeg mijn paard de diagnose checkligament blessure. Eerst laser therapie overwogen, maar na Google kwam ik op de minipulse magneetveldtherapie.  Gelijk 1 gehuurd.

Deze week is de veearts weer geweest om te scannen na 12 weken en toen kwam hij met het goede nieuws dat het Checkligament weer volledig genezen is. Hij was verbaasd over hoe snel het gegaan is. Ondanks dat mijn paard overdag gewoon buiten staat en af en toe een bokkensprong maakt. Erg blij mee dus!! Zo blij dat ik besloten heb de minipuls te kopen. Zo kan ik hem mooi blijven inzetten bij de opbouw en zelf gebruik ik hem ook voor mijn voet waar artrose in zit. De voet is veel minder stijf en pijnlijk.

Annemiek ter Horst


Aanhechting tussenpees

Half juni kreeg mijn paard Abraza, een 10-jarige PRE merrie, na wekenlang licht onregelmatig te hebben gelopen, de diagnose chronisch ontstoken aanhechting van de tussenpees t.h.v. de sesambeentjes in haar rechterachterbeen. Herstel zou maanden gaan duren volgens de arts. Op aanraden van een vriendin ben ik toen direct begonnen met pulserend magneetveldtherapie mbv de minipulse van Magnacare. De minipulse heb ik per maand gehuurd. Na twee maanden trouw elke dag behandelen volgens het door Arja Noordhoek opgegeven schema ben ik weer naar de kliniek gegaan voor een tweede echo. Tot grote verbazing van de arts was de blessure al vergevorderd hersteld. In een heel snel tempo. Ik kon weer rustig aan onder de man gaan beginnen met looptrainingen. De minipulse heeft zeer goed geholpen bij de revalidatie van mijn paard en ik kan het iedereen aanbevelen.

M. Van de Watering - van Oosten

2x zo snel herstel

Ik gebruik de mini pulse van Magnacare al een wat langere tijd. Ik ben super tevreden over de service van het bedrijf, dat maakt het toch altijd een stuk fijner vind ik als de service goed is.

De minipulse werkt heel gemakkelijk. Ik ben het apparaat gaan gebruiken omdat ik 2 paarden had met een blessure en ik hele goede recensies had gehoord. 1 oude pony 28 jaar die een herstel periode zou hebben van minimaal 3/4 maanden zonder therapie of behandelingen. En door dat ik de minipulse heb gebruikt is hij 2x zo snel hersteld! En ik heb een grandprix paard met een blessure en sinds het gebruik van de minipulse blijft het herstel de goede kant op gaan, daarvoor ging het herstel heel langzaam en nu ben ik al weer bijna op wedstrijd niveau aan het trainen. Kortom ik ben er super fan van en ik zou het iedereen aanraden!

Iris Houweling

iris houweling gebruikt minipulse voor behandeling van peesblessure

Chronische peesblessure

Mijn paard had een chronische peesblessure en zou nooit meer bereden kunnen worden. Ik heb de minipulse eerst een maand gehuurd en toen gekocht, het verschil was enorm. Ik heb het apparaat zeker een half jaar trouw drie keer per week gebruikt en nog een jaar elke keer na het rijden. Nu gaat het goed, we rijden niet meer zo hard en zo vaak, maar we rijden weer terwijl dat niet meer mogelijk zou zijn! Prima apparaat, nooit spijt van gehad!

Esther Adriaanse 

Minipulse bij blessure checkligament

Hele goede resultaten behaald met de minipulse! Pony van mijn dochter had een blessure aan het checkligament, 4 weken stappen dan weer controle scan. Ik ben met de minipuls aan de gang gegaan en i.p.v. na vier weken heb ik pony na drie weken laten scannen met een heel positief resultaat, checkligament zag er super uit en pony mocht weer gaan opbouwen in beweging. Voor de zekerheid nog een maand doorgegaan met behandelen met de minipulse en nu vier weken later springt de pony weer! Heel blij met de minipulse!

Linda Salaba

Flinke peesblessure

Na dat ik zelf lang ziek op bed gelegen  hèb mocht ik eindelijk weer op me merrie rijden . Ze verstapte zich na een half uurtje rustig rijden en had een flinke peesblessure.


De dierenarts laten komen en die zei rust en stappen maar na een poos niks geen verbetering. Toen kwam ik magnacare tegen en dacht ik ga het proberen ideaal want je kan hem huren en kopen is best een bedrag ineens . Nu ben ik aan de 3 maand bezig en haar pees was heel dik en hard en stilaan zie ik verandering en de hoefsmid zei het komt wel goed tot ik vanmorgen op stal kwam en naar haar pees keek en tot me verbazing de bult op haar pees is al voor 90 % minder . Ik hèb overwogen om de magnacare te kopen ik ben zo tevreden over de magnacare dat ik binnenkort weer kan gaan opbouwen met stappen onder het zadel en dan me training opbouwen voor terug wedstrijden te gaan rijden . Zou zo blij zijn als ik me laatste punten kan rijden en Z2 kan starten . Het zal ook wel even duren voor dat dat zo ver is maar gelukkig ben ik al dat mijn merrie haar pees in 3 maanden zoveel beter is geworden .

2 peesblessures

Dankzij de minipulse van Magnacare en  Arja Noordhoek kunnen wij weer fijn gaan opbouwen. Twee peesblessures in nog geen vier maanden tijd zijn zo goed als hersteld. Twee keer per dag de minipulse aangebracht en dit als resultaat. Wauw echt geen woorden voor!! Dank je wel Arja Noordhoek

Carla Boom

Hematoom op spronggewricht

Super ervaring met de centurion mini-pulse! Ik gebruik de mini-pulse voor een flinke hematoom op de sprong van mijn paard. Na een week opbouwen van de mini-pulse was er al een positief resultaat zichtbaar. Na een maand gebruiken op controle geweest naar de dierenarts en we hebben weer groen licht! De dierenarts stond versteld van de afname (in omvang) van de hematoom en was positief verrast. Omdat er nog een restje van de hematoom aanwezig is ga ik nog een maand door met de mini-pulse ook ter ondersteuning bij het opbouwen. Het is soms een uitdaging om de mini-pulse op de sprong te gebruiken, maar met behulp van een bandage blijft het goed zitten. De behandeling zelf ervaart mijn paard als prettig, hij staat er super relax bij. MagnaCare denkt goed mee qua toepassing van de producten uit hun assortiment en adviseert wat het beste past.

Kiran Jamil 

spronggewricht behandeld met minipulse

Minipulse overal voor te gebruiken

Mijn paard Leo is inmiddels 21, ik heb hem 17 jaar. De afgelopen 15 jaar heeft hij negen peesblessures gehad. Hij loopt nog, is nog functioneel. Vanaf de eerste blessure ben ik de Minipulse van Magnacare gaan gebruiken.

Pezen zijn heel slecht doorbloed en wat je daar in kan stimuleren tijdens de revalidatie is meegenomen. Dat doet de magneetveldtherapie

 en het is tevens pijnstillend en door betere doorbloeding kan het bindweefsel beperkt worden. Dat is er altijd maar de behandeling helpt bij het weer functioneel worden van de pees. De volgende blessures waren ook nooit een terugval van een oude blessure maar steeds weer op een andere plek. We konden uiteindelijk wel de conclusie trekken dat dit paard niet de beste pezen heeft maar het zegt wel iets over hoe de oudere plekken waren hersteld.

Toen een achterbeen aan de beurt was hebben we een Minipulse gekocht. Een achterbeen is nog moeilijker en langduriger en we hadden inmiddels het idee dat dit ook niet de laatste zou zijn. Dat was ook zo en steeds weer er tegenaan met geduld en de magneetveldtherapie. We zijn nu negen blessures verder maar hij loopt nog, uiteraard met aanpassingen ook vanwege zijn leeftijd.

Wat we zien als de Minipulse wordt toegepast is ontspanning bij het paard. Nu kan het paard dat niet vertellen maar we weten inmiddels zelf hoe het voelt. We gebruiken het voor van alles. Een migraine aanval. Spierpijn. Door je rug gaan. Gewoon lekker gaan zitten met de Minipulse tegen je rug, dan merk je wat het doet. Het paard van mijn dochter is snel gevoelig achter het zadel, daar leggen we hem dan plat op.

Ons andere paard had een paar jaar geleden een griffelbeentje fractuur. Is geopereerd en ook daar de Minipulse toegepast. Het voordeel van dit systeem is dat, ook als je het huurt, je het zelf toe kan passen. Gewoon thuis op stal en eigenlijk onbeperkt. Er hoeft geen dierenarts te komen en je hoeft er niet naar toe. Nogmaals, ik heb zelf het effect gevoeld en als ik naar mijn 21-jarige kijk zie ik het.

Thera Mantoua 

Minipulse ook op de hals te gebruiken

Sinds vorig jaar maak ik gebruik van de Minipulse bij verschillende paarden met verschillende problemen, ik vind het heel bijzonder om te zien hoe goed het werkt! Eén van mijn paarden is ooit geopereerd aan een been en dat been was na arbeid vaak warm en vol. Sinds ik de minipulse gebruik na het rijden, gaat het erg goed. Er is nog nauwelijks zwelling en het paard heeft er zienderogen gemak van. Maar ook voor andere plekken kan het erg nuttig zijn. Zo had ik laatst een paard dat op de straat was gevallen, ik heb in de eerste dagen na de val de Minipulse een paar keer op zijn hals gelegd en inmiddels is hij weer helemaal opgeknapt!

Femke Beljon 

minipulse gebruikt op  de hals

Herstel van een oude peesblessure

Een aantal maanden na aankoop bleek mijn paard een oude peesblessure te hebben waar hij opnieuw last van kreeg. Vrijwel meteen zijn wij gestart met de minipulse en is het, ondanks dat het een oude blessure was, snel en mooi genezen. Omdat wij echt geloven in de minipulse hebben we er één gekocht en gebruiken deze nog dagelijks. Een heel tevreden klant dus.

Elena Vis 

Peesblessure bij aanhechting

Gisteren is de pees van Freedom weer gescand en het ziet er allemaal heel netjes uit. Van een blessure waar we niet verwacht hadden dat het nog goed zou komen, zien we nu weer weefselvorming bij de aanhechting komen. En ook een mooie kwaliteit. De minipulse gebruik ik nu bijna een maandje en we mogen gaan beginnen met opbouwen nu. Dankzij jouw advies is de pees wonderbaarlijk mooi aan het genezen. Mijn dierenarts was ook zeer positief en enthousiast toen ik vertelde dat ik de minipulse aan het gebruiken ben. Hij had er zelf ook hele goede ervaringen mee. Dus we gaan nu opbouwen en gaan verder met je advies. Heel erg bedankt voor de perfecte service. Die minipulse krijg je voorlopig niet terug :-))..

Cindy 

Minipulse ook als ondersteuning van massage

Beste Arja, Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer, zeer tevreden ben over de door jouw geboden service (ik belde en nog geen twee dagen later had ik de minipulse binnen) en de Minipulse zelf. Ik heb de Minipulse op aanraden van DAP De Vallei en FPC De Hofstede, waar mijn paard heeft gestaan vanwege zijn blessure, een tijd lang gebruikt. Het resultaat mag er zeer zeker zijn. De zwelling op zijn been is verdwenen! Omdat ik inmiddels zo enthousiast was, heb ik je gevraagd of de minipulse ook breder inzetbaar zou zijn. Inmiddels gebruik ik deze, jaja, ik was zo enthousiast dat ik er een aangeschaft heb, ook op de rug van de paarden die ik behandel voor mijn massage-werk. Ik ben hard aan het sparen om een deken te kunnen aanschaffen. Dat wordt het volgende doel. Nogmaals mijn dank voor alle goede service en het verkopen van dit fantastische product!

Daniëlle Sent

minipulse magneetveldtherapie kan ook op de rug gebruik worden

Peesblessure voorbeen

Hierbij wil ik graag laten weten dat ik erg tevreden ben met de MiniPulse. Ik gebruik de MiniPulse nu 3 maanden iedere dag bij mijn paard welke een peesblessure aan zijn voorbeen had (welke hij al weer 6 maanden geleden heeft opgelopen). Nu gaat het goed en ben ik aan het opbouwen met de training en aan het afbouwen met de MiniPulse. Bedankt voor de vriendelijke service!

Wendy 

Reactie plaatsen