therapulse magneetvelddeken voor behandeling van paarden

Therapulse, Pulserend Magneetveldtherapie deken

Voor behandeling van blessures en als ondersteuning in de sport

maanden uitproberen

30

minuten per behandeling

25

jaar ervaring
erapulse goed te gebruiken bij wedstrijdspanning

Spanning in de rug


Het komt je vast wel bekend voor: Gisteren liep je paard top, vandaag wil je weer verder gaan met de training en datzelfde gevoel van gisteren krijgen,  maar vandaag lukt dat van geen kant.


Of je hebt een paard waar je super mee kan werken, maar je moet hem eerst een half uur echt los rijden voordat hij opgewarmd is en aan het werk kan....
Of heb jij een paard wat in het begin van de training heel gespannen zijn rug vasthoudt en waarmee je heel voorzichtig en rustig aan moet beginnen....


Wat zou het toch fijn zijn, wanneer je direct fijn met je paard zou kunnen wegrijden. Niet eerst heel lang moeten losrijden, maar erop stappen en meteen een goed gevoel krijgen. Direct een paard met een ontspannen rug en voldoende goede energie om mee aan het werk te gaan.

Sportpaarden


Wij vragen best veel van onze sportpaarden en het is dan ook goed te begrijpen dat een paard niet iedere dag hetzelfde kan presteren. Vaak zie je toch dat het paard wat verzuurt na een zware training. Of dat hij op een meerdaagse wedstrijd de 2e of 3e dag niet meer zo lekker loopt.


Sommige (dressuur) paarden hebben van nature in het begin van de training nogal veel spanning in de rug. Terwijl, vaak oudere, paarden lang gereden moeten worden voordat ze goed genoeg opgewarmd zijn om echt aan het werk te kunnen.

.

Ja, ik wil een therapulse hebben

Weet je al dat je een therapulse hebben wil? Klik dan op de link hieronder. Wil je meer informatie, scrol dan verder naar beneden.

Therapulse

Met pulserend magneetveldtherapie, met name met de Centurion Therapulse, kan je het sportpaard ondersteunen om optimaal te presteren. De verschillende instelmogelijkheden van de Therapulse hebben elk een andere invloed op het lichaam. Op de laagste stand (2 Hz)  geeft het een signaal aan de hersenen, waardoor deze endorfines gaan produceren. Hierdoor zie je het paard duidelijk ontspannen. Als je na de behandeling gaat rijden, voel je direct dat hij beter de rug loslaat, je beter laat zitten en je makkelijker direct aan het werk kan gaan.  


De paarden die juist een langere tijd nodig hebben om los te rijden, behandelen we voor het werk met een hogere stand. (15 of 30 Hz). Hierdoor wordt de doorbloeding verbeterd en krijgen de cellen meer voedingsstoffen en zuurstof. Hierdoor zal de opwarmtijd verkort worden en kunnen we sneller echt aan het werk.


Voor alle paarden is het goed om ze na het (zware) werk een nabehandeling te geven met de Therapulse. Hiermee worden de afvalstoffen sneller afgevoerd en op die manier wordt stijfheid de volgende dag voor een heel groot deel voorkomen.

therapulse magneetvelddeken voor behandeling van paarden

Naast het ondersteunen van (sport)paarden wordt pulserend magneetveldtherapie ook veel gebruikt voor behandelen van verschillende blessures in de rug, variërend van kissing spines, artrose of spierproblemen.


Pulserend magneetveldtherapie is een vorm van fysiotherapie die je heel makkelijk zelf kan toepassen. De therapie dringt diep door in het weefsel en heeft daar een invloed op de stofwisseling in de cel, waardoor het weefsel sneller en beter herstelt.

magneetveldtherapie-voor-het-sportpaard

De Therapulse heeft 3 standen:

 • 2 Hz voor het acute stadium van de blessure om pijn en ontstekingen te laten verminderen. Deze stand geeft ook de meeste ontspanning en helpt de afvalstoffen af te voeren.
 • 15 Hz om de stofwisseling op celniveau te stimuleren.
 • 30 Hz om de doorbloeding te verbeteren. 


Zelf uitproberen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de invloed van magneetveldtherapie op de blessure bij jouw paard? Begin dan vandaag nog met de huur en ervaar het zelf. Kopen kan natuurlijk ook, we verrekenen altijd de eerste drie maanden huur met de verkoopprijs. Op deze manier kan je zonder extra kosten en zonder dat je direct een grote beslissing moet nemen, zelf ervaren hoe de therapulse bevalt.

Ervaringen van gebruikers van de therapulse

Je voelt echt veel verschil! Paarden staan top ontspannen op 2 Hz. Ik ben er heel blij mee!

moniek-van-dijk
Moniek van Dijk

Paarden voelen echt anders bij gebruik van de therapulse. Ze beginnen losser bij behandeling vooraf. Bij gebruik na een intensieve training merk je sneller herstel. Het werkt super!

barbara vd broek
Barbara van der Broek

Dekens werken geweldig en de samenwerking met Magnacare is echt top!

paula-de-bruin gebruikt magneetveldtherapie in haar werk
Paula Voorneveld

Prijzen

start vandaag 

Therapulse huren

€ 275,-

Per maand
 • voor een kortdurend letsel

 • huur zolang als je wilt

 • om eerst uit te proberen, 

 • de eerste 3 maanden huur worden verrekend bij koop

 • advies hoe te gebruiken bij de diverse problemen

Therapulse kopen

€ 4950,-
eenmalig, ook betaling in termijnen mogelijk
 • direct of na een huurperiode
 • ideaal voor ondersteuning van het sportpaard
 • inclusief accu's, opladers, tasje, testmagneet en koffer
 • 1 jaar onvoorwaardelijke garantie

 • levenslang advies hoe te gebruiken

Leer hier hoe je Therapulse te gebruiken