Gebruikerservaringen van de therapulse magneetvelddeken
09 juni 2021 

Gebruikerservaringen van de therapulse magneetvelddeken

Therapulse voor de dravers van Stal Hans Crebas

Door het gebruik van de magnacare centurion therapulse deken zien we dat het laagste niveau van onze stal is gestegen.

 We gebruiken de therapulse, op de laagste stand, bij de paarden die snel gewerkt zijn die dag. Hierdoor raken ze sneller afvalstoffen kwijt en voelen ze zich gelijk fitter. Ook na het koersen doen we dit.

 De paarden zijn minder stijf, herstellen sneller en zijn over het algemeen vrolijker. Je ziet ze ook echt genieten en relaxen als ze onder de deken staan.
 Hierdoor zijn ze in staat beter te presteren en snellere tijden te lopen.

 Wat ook fijn is, is dat de deken makkelijk in gebruik is. Hierdoor kunnen we ons nog meer op andere delen focussen.

 De deken is ondertussen onmisbaar geworden in onze stal, bij zowel de medewerkers als de paarden.

Tilly Swaerdens

gebruik van de therapulse bij Stal Hans Crebas


Therapulse voor ondersteuning ouder paard

Mijn Gelderlander (geb. 1991) heeft in de wintertijd problemen met opstaan, bewegen, vooral zijn rug is een probleem zone. Bij een thermografie werd dat bevestigd, aangezien de ruggenwervel extreem hete zones liet zien: Via wat research ben ik bij de pulserende magneet dekens uitgekomen. Wat ik bij MagnaCare fijn vond, was de huur optie. Het was de bedoeling de maanden met thermografie te volgen, maar door COVID is dit helaas niet gelukt. We hebben na 3 weken nog eentje gemaakt, daar was wel iets van verbetering op te zien, vooral op de achterhand. In totaal hebben we de deken 3.5 maanden ( elke dag) gebruikt. We zijn bij de laagste instelling, 2 Hz gebleven, meer stimulans werkte averechts. Deze winter is zonder grote problemen verlopen, wat ik zeker aan het gebruik van de therapulse wijt. Indien we het geluk hebben, dat hij de 30 passeert, zal ik zeker de volgende winter opnieuw gebruik maken van de therapulse! @Arja, ontzettend bedankt voor je support.

Astrid Augenbroe

therapulse magneetvelddeken bij een ouder paard


Therapulse gebruik bij sportpaarden

Wij gebruiken voor onze paarden met regelmaat de therapulse. Deze zetten we in twee gevallen in. Om te beginnen bij paarden waarvan we het gevoel hebben dat ze snel sperpijn krijgen. Je ziet in sommige stadia van de training dat de paarden er wat meer moeite mee hebben en er daardoor van alles gebeurd in de rug. Door ze dan na het werk een half uur de magneetveld deken op te leggen, heb ik het gevoel dat de afvalstoffen beter worden afgevoerd en ze de volgende dag makkelijker aan hun werk beginnen. Het tweede geval waarin wij hem inzetten is bij wat hetere paarden. Die leggen we de deken op voorafgaand aan het werk om zo al wat spiertonus eraf te krijgen. We gebruiken de deken altijd voor een periode van minimaal een aantal weken, iedere dag. Ik heb het idee dat in beide gevallen de paarden meer ontspannen en gelatener kunnen beginnen met hun werk en dat is een groot voordeel in her verloop van de training.

Imke Schellekens-Bartels

therapulse-in-gebruik-bij-anky-van-grunsven

Je voelt echt veel verschil! Paarden staan top ontspannen op 2 Hz. Ik ben er heel blij mee!

Moniek van Dijk

Paarden voelen echt anders bij gebruik van de therapulse. Ze beginnen losser bij behandeling vooraf. Bij gebruik na een intensieve training merk je sneller herstel. Het werkt super!

Barbara van den Broek

Therapulse als aanvulling op de sportmassage

Ik gebruik nu zo’n 3 jaar de Therapulse deken van Magnacare als aanvulling en ondersteuning op mijn behandelingen. In mijn werk als sportmasseur heb ik mij in de 15 jaar dat ik dit mag doen gespecialiseerd in de biomechanica, en werk ik voornamelijk met dressuurpaarden. Waar ik in het verleden nog weleens lang bezig was om een paard compleet te kunnen behandelen gaat dit in combinatie met de Therapulse deken veel vlotter. De paarden ontspannen na enkele minuten al wat voor mij het werk veel gemakkelijker maakt maar wat er zeker ook voor zorgt dat de paarden de behandeling als minder vervelend ervaren. Doordat de Therapulse de doorbloeding bevordert en daarnaast de zuurstofvoorziening verbeterd werkt de deken ook nog enkele uren na mijn behandeling na, de paarden hebben op deze wijze minder last van eventuele gevoelige spieren. Ik ben inmiddels in het bezit van 2 Therapulse dekens….dat zegt denk ik genoeg!

Rosanne Tijssen – van Zelst, Paardensportmasseur 

therapulse-in-de-paardensportmassage

Vandaag super leuke dag gehad. Voor het eerst gewerkt met de gehele magneetveld therapiedeken (therapulse) van MagnaCare. Het ging erg goed en de paarden waren ontspannen en losser als voor een normale behandeling. Hierdoor kon ik beter inwerken terwijl dit minder negatieve reacties bij de paarden op riep. Dus ze ontspande meer tijdens de sportmassage behandelingen, wat een groter resultaat geeft! De meeste hadden wel moeite om de omgeving los te laten en te ontspannen maar na zo'n 10 minuten lukte dit prima!

Simone Bruys, Paardensportmasseur

simone-bruys-gebruikt-therapulse-en-neckpiece

Magneetvelddeken voor herstel na val

Nadat mijn paard in stal was gevallen, had hij over zijn gehele lichaam kneuzingen en was hij heel stijf en ervoer veel pijn. Na de eerste periode met pijnstilling en herstel van bloeduitstortingen, zijn we begonnen met de magneetveldtherapie van MagnaCare. Het is fijn, dat je de Centurion Therapulse magneetveldtherapie deken ook kunt huren. Hij werd langsgebracht en er werd ook duidelijk uitgelegd wat magneetveldtherapie inhoudt en hoe de deken gebruikt moest worden. Mede door het dagelijks gebruik van de Centurion Therapulse is mijn paard naar mijn idee sneller hersteld dan wanneer wij de deken niet zouden hebben gebruikt. Het viel mij op, dat mijn paard steeds heel ontspannen raakte tijdens de behandelingen. Hij leek het in ieder geval een fijn gevoel te vinden, wanneer de deken op zijn lichaam lag en zijn werk deed. Zijn spierspanning werd minder en de beweging werd soepeler. Bij een latere peesblessure heb ik een periode dagelijks gebruik gemaakt van de Minipulse. Deze behandeling is ook effectief geweest. Bij de volgende echo was de dierenarts positief verrast door het zichtbare herstel van de pees. Gelukkig zijn we nu blessurevrij, maar wanneer zich weer iets voordoet, zal ik, doordat ik positieve ervaring hiermee heb, zéker weer overwegen om magneetveldtherapie toe te passen.

Netty van Nielen 

therapulse-bij-rugblessure

 Therapulse voor spieropbouw

Ik ben per toeval in aanraking gekomen met de magneetdeken van MagnaCare. Voor school moest ik stage lopen op een paardenbedrijf, hier heb ik Arja leren kennen. Na veel geklets over mijn paard en de problemen waar ik tegen aanliep, vertelde Arja mij over de magneet deken. Ik zal even in het kort vertellen tegen welke problemen ik aanliep met mijn paard. Tijdens het rijden stopte ze soms gewoon, het leek wel of ze zei ik kan dit helemaal niet. Goed omdat je niet in 1 keer kan bepalen of het aan haar gedrag of aan haar lichaam lag, toch maar een tijdje door gereden. Er was op den duur niets meer mee te beginnen, zodra ik naar de rechterhand ging, rechter been gaf, stopte ze gewoon. Daarbij bouwde ze langzaam spieren op maar raakte ze wel snel kwijt. Arja stelde voor om de magneetdeken uit te proberen, dat het toch wel eens een lichamelijk probleem zou kunnen zijn. Ik ben met de deken begonnen in combinatie met een sportmasseur. Deze bevestigde de problemen in het lichaam, behoorlijke verzuring in haar rechter broekspier en nog wat andere aandachtspunten. Na de eerste behandeling van de masseur en vier weken de deken te hebben gebruikt ging het al een heel stuk beter, mijn paard zat stukken beter in haar vel, meer energie en gaf een beter gevoel tijdens het rijden. Toen de masseur voor de tweede keer kwam, was ze al een stuk sterker in haar bespiering en waren de echt grote problemen in haar lijf een stuk minder. Mijn paard vind de deken ook heerlijk, ze staat altijd lekker te dutten als de deken op haar rug ligt. Ik vind het fijn om te zien hoe mijn paard vooruit gaat sinds ik de deken gebruik.

Priscila Morlog

Therapulse voor schouderblessure

Enige tijd geleden is na veel zoeken een lastige schouderblessure bij mijn paard Univer geconstateerd. De band die linksvoor de spiergroepen bij elkaar houdt, was beschadigd. Deze blessure is mogelijk ontstaan, doordat hij in het land nog wel eens rare dingen uit wil halen.De blessure is zodanig zeldzaam dat de dierenarts hiervoor specialisten in Duitsland heeft geraadpleegd. Helaas bleek deze blessure bekend te staan als enorm hardnekkig en lastig te genezen. Veel rechtuit rijden luidde het advies. Echter: Univer is geen paard om lang op rust te zetten, of rustig rechtuit mee te draven. Dat matcht niet bepaald met zijn karakter. Via, via kreeg ik de tip contact met Arja op te nemen. Van begin af aan heeft zij heel goed met mij mee gedacht en adviezen gegeven wat het beste bij zijn blessure zou passen. Zo kwamen wij uit op de Therapulse. Het voordeel van de Therapulse is dat je deze dusdanig kan vastmaken, zodat je juist de probleemplaatsen goed kunt behandelen. Univer is een enorm sensibel paard en heel rillerig op zijn lijf. Daar een deken, die trillingen afgeeft, op leggen is dus niet iets wat je zomaar even doet. De eerste 2x moest dat best even met beleid gebeuren, maar als de deken eenmaal ligt vond hij het prima. Na een paar dagen stond hij gewoon los in zijn box met de Therapulse op. Ik durf dan ook rustig te zeggen dat als hij de therapulse accepteert elk paard dit prima zal vinden! Uiteindelijk is de blessure, door de betere doorbloeding met de Therapulse, sneller genezen dan vooraf voorspeld en heeft Univer geen last meer gehad van zijn schouderblessure. Een aanrader! Vooral omdat je dit zelf dagelijks kunt doen, waardoor het eenvoudig is in te passen.
Reactie plaatsen