Ervaringen van gebruikers van onze lasertherapie
09 april 2021 

Ervaringen van gebruikers van onze lasertherapie

Laser voor behandeling beenprobleem


Voetzolen hond hersteld met lasertherapie

Onze  eigen hond kwam door haar eigen toedoen met haar poot onder de voet van mijn paard. Grote schrik nattuurlijk, veel gegil, veel bloed. Het eerste bloeden gelijk gestopt en nadat er vast rust was gekomen kunnen kijken wat er aan de hand was. Duidelijk was dat haar voetzool door de druk was open gebarsten.

voetzool hond kapot direct na ongeval

Of er meer met haar aan de hand was, was op dat moment nog niet duidelijk. Ik heb haar gelijk op een magneetvelddeken gelegd. Daar werd ze rustig van en ging mooi rustig liggen. Dat was voor mij het teken dat er geen botten waren beschadigd en kon ik me concentreren op het kapotte voetkussen. Gelukkig had ik een laser in huis en kon ik direct met de behandeling met de laser beginnen.

Per dag zag je de wond mooier worden, rustiger. Langs de randen zag je het nieuwe weefsel ontstaan. Na een week zag de wond er zo uit:

voetzool na 1 week lasertherapie.

En kon ze de poot alweer redelijk gebruiken. 

Na nog 1 1/2 week lasertherapie was de wond nog maar heel klein en kon ze weer alles doen wat ze wilde.

voetzool-aan-einde-van-de-laserperiode

Het was schrikken, maar gelukkig alles goed afgelopen. Ze blijft nu in ieder geval wat verder bij de paardenvoeten vandaan.

Arja Noordhoek

Peesblessure van draver hersteld met lasertherapie

draver-herstelt-van-peesblessure

Afgelopen vrijdag heeft mijn paard/ draver Echo Oldeson een koers gewonnen in Duitsland, een ieder was verbaasd over zijn heroptreden, zij wisten immers van zijn peesblessure. Ik wilde je nogmaals bedanken voor het gebruik/huur van het laserapparaat, het was in februari 2019…toen ik bij jou aan de bel trok.

Echo had zich gevangen in zijn voorpees, de belangrijkste ook nog. Een gat van 7 cm bleek later, ik heb nog op het punt gestaan om hem in te laten slapen, maar mijn gevoel zei dat ik het een kans moest geven. Maandenlang elke dag met de laser in de weer geweest en dat heeft geholpen, je ziet niet eens meer waar het gat gezeten heeft.

 

wond aan pees

Wond direct na aantikken

wond gehecht voor aanvang lasertherapieWond na hechten

pees herstelt met lasertherapie

Wond en pees weer volledig hersteld

 Claudine van Dam

Reactie plaatsen