Hoe werkt magneetveldtherapie


Wat is Pulserend Magneetveld Therapie?

Pulserend Magneetveld Therapie is een door de FDA goedgekeurde therapeutische technologie die niet-invasief, niet-farmaceutisch en een volledig natuurlijke effectieve behandeling is voor een verscheidenheid aan aandoeningen. Het bevordert en handhaaft de algemene cellulaire gezondheid en functie.

Pulserend Magneetveld Therapie apparaten maken gebruik van een computer / regeleenheid om precieze natuurlijke pulserende magnetische velden aan het lichaam (met specifieke frequenties en intensiteiten) toe te dienen via verschillende applicators zoals dekens, gelokaliseerde padapplicators en ringen om een specifiek punt op het lichaam te behandelen .

Het is snel en gemakkelijk te gebruiken voor pijnmanagement en herstel van sportblessures, lage rugpijn, spierpijn, hoofdpijn, nerveuze spanning en stress, verbetering van het immuunsysteem, regulering van hoge bloeddruk en degeneratieve aandoeningen gerelateerd aan veroudering.

CENTURION MEDICAL CORPORATION, gevestigd in Canada, ontwerpt en produceert al meer dan 35 jaar apparatuur voor Pulserend Magneetveld Therapie (PEMF.Als marktleider zijn de producten van Centurion ontworpen om te voldoen aan de marktbehoeften van klinieken en ziekenhuizen, evenals de steeds groter wordende thuismarkt in de gezondheidszorg.

Om de veiligheid van de klant en de betrouwbaarheid van de apparatuur te waarborgen, is veel zorg besteed aan het ontwerpen van alle Centurion-apparatuur volgens de hoogste beschikbare normen. Volledige kwaliteitscontrole en complete producttests zijn standaard in ons productieproces. Elke geproduceerde eenheid is nauwkeurig gekalibreerd en getest om aan exacte criteria te voldoen om een probleemloze werking te garanderen.

Magneetveld therapie is zo’n  100 jaar ontstaan en heeft zich steeds verder ontwikkeld. In de afgelopen dertig jaar is er serieus onderzoek gedaan naar de claims die zijn gedaan met betrekking tot de therapie. Door onderzoek dat wereldwijd wordt uitgevoerd door hogescholen, klinieken en technici, evenals duizenden anekdotische rapporten, zijn we nu gekomen tot wat wij zien als de optimale frequentie, tijd en intensiteitsniveaus

De praktische toepassing van pulserende magnetische velden wordt bereikt door de basisprincipes van elektromagnetisme: Als een stroom door een geleider wordt geleid, zal een magnetisch veld in die geleider ontstaan dat loodrecht op de geleider staat. Indien gecombineerd met andere geleiders, zoals in een spoelstructuur, zijn deze velden additief. Door de hoeveelheid stroom te regelen die naar een bepaalde spoelstructuur wordt gestuurd, kunnen we het veld dat op de spoel wordt geïnduceerd effectief regelen. Door de frequentie van de stroom die naar de spoel wordt geleid verder te regelen, kunnen we een pulserende actie maken die het veld continu in en uitschakelt.

PEMF-technologie

Centurion Pulserend  Magneetveld Therapie (PEMF) -therapie is zeer efficiënt en eenvoudig te gebruiken. Uit praktijkervaring is gebleken dat pulserende magnetische velden kunnen helpen bij het verminderen van zwelling en het stimuleren van weefsel. Het is vooral nuttig als hulpmiddel bij de beheersing van chronische pijn en aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Centurion PEMF werkt door het lichaam in het geheel of lokaal te beïnvloeden met een magnetisch veld verpakt in paramagnetische impulsbundels. Magnetische velden kunnen niet worden geabsorbeerd en zullen tegelijkertijd doordringen in alle doelcellen. Menselijke en dierlijke organismen bestaan uit een groot aantal cellen die elektrisch werken (zie figuur). Elektrisch potentieel heeft een sterke relatie met de levensvatbaarheid van de cel.

Onze cellen hebben een basis (of rust) potentieel dat nodig is voor een normaal cellulair metabolisme. Het zuurstofverbruik van de cel, de sleutel tot het cellulaire rustpotentiaal, is evenredig met de ionenuitwisseling die plaatsvindt op het celmembraan. De ionenuitwisseling kan positief worden beïnvloed door  een pulserend magneetveld.

de invloed van pemf op de cel

 

We maken vaak onderscheid tussen paramagnetische materialen, waarin een bundeling of een concentratie van magnetische veldlijnen optreedt, en diamagnetische materialen, waarbij een decentralisatie van de veldlijnen ontstaat. De enige magnetische therapie dat bewezen is in een klinisch onderzoek, maakt gebruik van pulserende, paramagnetische energie. Statische magnetische sessies met diamagnetische substanties, vaak te vinden in een gewone koelkastmagneet, hebben minimale of geen bewezen effectiviteit bij het beheersen van chronische pijn of het behandelen van musculoskeletale aandoeningen.

PEMF-therapie (pulserend magneetveld therapie) wint snel terrein als alternatieve therapie voor verschillende soorten medische aandoeningen. Patiënten getuigen van de voordelen ervan als het gaat om het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen, het verhogen van energie en het verbeteren van de functie van het immuunsysteem. Het onderzoek naar PEMF staat nog in de kinderschoenen, maar er wordt aangenomen dat het gezonde celgroei aanmoedigt en verbetert en beschadigde weefsels herstelt.

Alles is gebaseerd op een principe van magnetisme en elektrische activiteit. Dit is nergens duidelijker dan in de cellulaire functies van het lichaam. De hersenen zijn bijvoorbeeld niet veel meer dan een middel om elektrische impulsen te geleiden. Alle cellulaire activiteit hangt af van elektriciteit en magnetisme. PEMF-therapie verbetert de elektrische activiteit in het lichaam, dit levert talloze gezondheidsvoordelen op.

Cel vermenigvuldiging

DNA (deoxyribonucleïnezuur) maakt je tot wie je bent. Tenzij je een eeneiige tweeling broer/zus hebt, heeft niemand anders ter wereld hetzelfde DNA. DNA regelt ook de vermeerdering en vernieuwing van de cellen. Onderzoek heeft aangetoond dat DNA beïnvloedt wordt door laag-intensieve, pulserende magnetische velden. Maar DNA werkt niet op zichzelf. Het werkt in combinatie met RNA (ribonucleïnezuur), dat net als DNA in elke levende cel aanwezig is. Het DNA stuurt instructies naar het RNA en samen werken ze aan de eiwitsynthese in het lichaam.

DNA geleidt elektronen om te communiceren met het RNA. Het klinkt ingewikkeld, maar wat het uiteindelijk betekent, is dat de elektronenstroom gekoppeld kan worden aan veranderende magnetische velden. Pulserend magneetveld therapie stimuleert de communicatie tussen cellen en de replicatie van die cellen door het magnetische veld en de cellulaire communicatie te verbeteren.  Verschillende studies ondersteunen deze theorie en geven aan dat botten, kraakbeen, bloedvaten, spieren, zenuwen en verschillende weefsels gunstig reageren op pulserend magneetveld therapie.

Pulserend Magneetveld Therapie (PEMF) is een technologie die voor herstel zorgt door de elektrische lading van de cel te stimuleren. Mensen in de medische wereld die PEMF in hun praktijk gebruiken, geloven dat het de meest geavanceerde technologie voor letsel- en pijnmanagement ter wereld is, die de toekomst van de natuurlijke geneeskunde heeft veranderd.

Veel wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd om de effectiviteit van PEMF te testen. Toepassing van pulserende elektromagnetische energie is gebaseerd op meer dan 40 jaar wereldwijd onderzoek door gerenommeerde wetenschappers.

Daarnaast zijn er bergen van bewijs van de praktische voordelen gedocumenteerd door duizenden artsen over de hele wereld. Momenteel is in de VS de PEMF-technologie door de FDA goedgekeurd voor verschillende toepassingen, waaronder behandelingen voor botheling en botdichtheidsverhoging voor mensen die herstellen van complexe breuken en mensen die lijden aan ouderdoms- bot degeneratie.

We zijn een tijdperk ingegaan waarin PEMF-technologie ons in staat stelt om elektromagnetische velden uit te zenden en af te leveren die onze eigen cellen in een staat van homeostatische resonantie brengen; versterking van het energieveld van elke cel, waardoor we onszelf versterken en beschermen tegen ziekteverwekkers die ons lichaam beschadigen. Het doet dit door onze 100 biljoen cellen op te laden, de ATP-productie te verbeteren, de zuurstofvoorziening te verhogen, de bloedsomloop te verbeteren, de hydratatie te verbeteren en een betere algehele absorptie van voedingsstoffen te verkrijgen.

Tienduizenden patiënten zijn met succes behandeld met PEMF voor bijna elke aandoening, waaronder artritis, nek- en rugpijn, ischias, sportblessures, post-operatieve genezing, multiple sclerose, Parkinson, Lyme, fibromyalgie, lupus, slapeloosheid, depressie, migraine, botgenezing, osteoporose, huidziekten en algemene pijn. spierpijn en -pijn, hoofdpijn, nerveuze spanning en stress, verbetering van het immuunsysteem, regulering van hoge bloeddruk en degeneratieve aandoeningen gerelateerd aan veroudering.

Hoe helpt Pulserend Magneetveld Therapie het lichaam genezen?

We kunnen Pulserend Magneetveld Therapie beschouwen als een batterijlader voor onze cellen. De cel spanning in een gezonde volwassenen lichaam is meestal -20 tot -25 millivolt. Wanneer deze spanning onder dat niveau daalt, ontstaan chronische ziekten en aandoeningen, onze cellen worden disfunctioneel en kunnen niet meer genezen. Door een elektrische magnetische stroom in beschadigde, laag geladen cellen te induceren, verhoogt de PEMF-therapie de spanning in het lichaam tot -50 mV. Een spanning waarop cellulaire reparatie plaatsvindt. Dit vertraagt op zijn beurt de afgifte van pijn en ontstekingsmediatoren, verhoogt de bloedstroom naar de cellen en herstelt de normale celregeneratie. Met de reproductie van nieuwe, jongere cellen neemt de pijn af, neemt de energie toe en vindt snellere genezing plaats.

recharge met pemf 

Is Pulserend Magneetveld Therapie nieuw?

Pulserend Magneetveld Therapie is goedgekeurd door de FDA en is algemeen bekend als een herstellende techniek op het gebied van orthopedie voor de behandeling van non-union fracturen en complexe breuken. Met meer dan 40 jaar klinische studies suggereren onderzoekers dat het gepulseerde signaal in PEMF de chemie van het lichaam activeert om sneller te genezen. U heeft misschien nog nooit van PEMF-therapie gehoord, maar het bestaat al sinds Nikola Tesla, die de eerste moderne mens was die werd erkend voor het manipuleren van elektromagnetische velden voor gezondheidsdoeleinden. PEMF-therapie kreeg zijn eerste FDA-goedkeuring in 1979, maar is de laatste jaren populair geworden na het gebruik van NASA bij het herstel van bot en spieren bij terugkerende astronauten.

Wat kan ik verwachten tijdens een sessie met Pulserend Magneetveld Therapie?

U zult geen pijn ervaren tijdens een PEMF-sessie, maar er is een typerend pulserend gevoel dat u tijdens uw sessie kunt voelen. Er zijn talloze soorten therapeutische en intensiteitsinstellingen op het apparaat, waardoor per individu de effecten ervan  vergroot of verkleind kunnen worden. Zo kan een persoon veel verschillende sensaties ervaren. Een van de voordelen van onze EZY System PEMF-machine is dat u de controle heeft over uw eigen behandeling. U weet als geen ander wat “goed voelt” in uw lichaam en we willen u verzekeren dat u nooit enig ongemak ervaart tijdens PEMF-sessies.

Wie kan Pulserend Magneetveld Therapie gebruiken?

Iedereen kan PEMF-therapie gebruiken, van zeer jonge tot ouderen, van personen die een zittend leven lijden tot mensen die dagelijks sporten. In wezen kan iedereen in elke leeftijdsgroep, op elk fitheidsniveau deze technologie gebruiken.

Wie mogen geen Pulserend Magneetveld Therapie gebruiken?

Mensen met pacemakers of met een risico op epileptische aanvallen en zwangere vrouwen in het 4e trimester mogen geen Pulserend Magneetveld Therapie gebruiken.

Hoe vaak mag ik Pulserend Magneetveld Therapie gebruiken?

Omdat het een niet-invasieve en niet-farmacologische behandeling is, is Pulserend Magneetveld Therapie veilig, effectief en gemakkelijk. Het gebruik van pulserend magneetveld therapie volgens een voorgesteld schema zal u alleen maar ten goede komen, omdat het de natuurlijke helende eigenschappen van uw lichaam versterkt.

Bewijs dat ons lichaam pulserend magneetveld therapie in het bereik van 0-30 Hz nodig heeft.

Op weefselniveau is aangetoond dat het frequentiebereik van 0-30 Hz het meest positieve effect heeft op het menselijk lichaam heeft. De tabel hieronder geeft een overzicht van de frequenties tussen de 0-30 Hz die door biomedische onderzoekers gevonden worden als effectief  voor het snel starten van de genezing in verschillende zachte en harde weefsels.

tabel-frequenties

In 1995 merkten Siskin & Walker op dat een frequentie van 2 Hz zenuwregeneratie stimuleerde en dat een frequentie van 7 Hz kan worden gebruikt om botgroei te stimuleren. Frequenties van 10 Hz bevorderen ligamentgenezing en 15, 20 en 72 Hz kunnen worden gebruikt om huidnecrose te verminderen en capillaire vorming te stimuleren. Omdat weefsels en organen uit cellen bestaan, bevestigt dit onderzoek verder de hypothese dat het menselijk lichaam het frequentiebereik van 0-30 Hz nodig heeft, resoneert en erop reageert.

De frequenties van het aardmagnetisch veld (11.75 en 11.79 Hz)

Als je naar een kompas kijkt met een sterke vergroting, zul je zien dat het trilt en fluctueert. Het magnetische veld van de aarde is geen constant magnetisch veld zoals een staafmagneet, maar varieert met de tijd en heeft een meetbare frequentie, net als de Schumann-resonantie uit de ionosfeer.

Overtuigend bewijs van de geomagnetische frequenties van de aarde is te vinden in het boek van Klaus Piontzik, “The Lattice Structure of the Magnetic Magnets the Fields”, waarbij Piontzik een afleiding geeft van de fundamentele frequentie van het aardmagnetische veld.

Met behulp van Fourier-analyse en geomagnetische gegevens van 200 meetstations over de hele wereld heeft Klaus ontdekt dat het aardmagnetische veld  een oscillerende structuur heeft met bronpunten afkomstig van vier polen (niet slechts twee). Dat wil zeggen, de aarde is een quasi-viervoudig. Zijn model laat zien dat verschillende van de populaire energienetten (de basis voor lay-lijnen in wichelroedelopen) zoals het Hartman-net, het Curry-net en andere in feite harmonisch zijn binnen het werkelijke geomagnetische veld van de aarde en zijn frequenties (zie afbeelding) . Het magnetische veld van de aarde is MEER dan alleen een statisch of gelijkstroomveld (gelijkstroom); het heeft ook een harmonische frequentie.

Piontzik vond dat deze frequentie 11,79 Hz was aan de polen en 11,75 Hz aan de evenaar. Het verschil komt van het feit dat de aarde “uitpuilt” op de evenaar als gevolg van centrifugale krachten van haar rotatie.

Het aardmagneetveld zelf heeft dus een fundamentele frequentie en die frequentie is 11,79 Hz (polair) en 11,75 (equatoriaal). En net als de Schumann-frequentie heeft ook deze hogere harmonisch frequentisxh die bij de poolradius 11,79 Hz, 16,67 Hz, 23,58 Hz zijn. en 30,80 Hz.

Nikola Tesla mat ook de frequentie van de aarde rond 12 Hz en baseerde enkele van zijn apparaten met vrije energie op deze frequentie.

Het is belangrijk op te merken dat de primaire  en harmonische frequenties voor zowel de Schuman- als geomagnetische frequenties binnen 0-30 Hz liggen. Zoals we zullen zien, is deze 0-30 Hz het primaire venster van frequenties die de aarde uitzendt en ook dat wat het menselijk lichaam, geest en cellen resoneren.

Frequenties van verschillende hersenactiviteiten

verschillendevfrequenties-bij-verschillende-hersenactiviteiten

Reactie plaatsen