Ervaringen met PEMF therapie

PEMF als pijnbestrijding

In 1991 bleek na mijn bevalling dat mijn rechterheup en rechterknie behoorlijk ontkalkt waren. Ik kon niet lopen en had heel veel pijn. Uiteindelijk met deze problemen in het academisch ziekenhuis te Utrecht terecht gekomen. Men was van mening dat ik een kunstheup nodig had. Via een kennis hebben we uit Duitsland een magneetveld apparaat kunnen lenen. Binnen een paar dagen beduidend minder pijn en binnen een aantal weken zat ik weer op het paard. Toen ik i.p.v. in een rolstoel met krukken het ziekenhuis in kwam, waren de artsen helemaal verbaasd. Binnen een jaar kon ik weer gewoon lopen en op de MRI was er later weinig slijtage meer te zien.

Wellicht door de overgang waarbij hormonen wederom grote invloed hebben op de botten, bleek vorig jaar dat ik in een voorstadium van osteoporose zit. Drie winters op een rij heb ik tijdens een niesbui een rib gebroken. Vorig jaar juni ben ik heel onhandig gevallen waarbij er een breuk in mijn derde ruggenwervel bleek te zitten plus mijn stuitje stond scheef. Mijn stuitje kon pas recht gezet worden nadat de breuk hersteld was. Van de arts Oxicodon voorgeschreven gekregen. Bij Arja de magneetveldtherapie gehuurd. Binnen drie dagen was ik van de pijnstillers af. Na een paar weken is het stuitje recht gezet.

Eind oktober dit jaar kon ik opeens zonder aanleiding niet meer lopen. Mijn linkerheup deed vreselijke pijn. Pijnstillers zoals o.a. Tramadol deden niets. Toch maar weer het apparaat bij Arja gehuurd. De eerste dag leek direct pijnvermindering te geven, helaas werd het daarna veel erger. Ik kreeg koorts, moest enorm veel plassen en was ineens nagenoeg incontinent. Pas na een dag of drie/vier kwam er echte verbetering.

Ik heb het apparaat nu 13 dagen in huis. Inmiddels gebruik ik geen pijnmedicatie meer. In huis loop ik zonder stok. Ik heb vanochtend gezwommen, vanmiddag een korte wandeling gemaakt.

De laatste maanden werd ik iedere nacht rond drie uur wakker vanwege pijn in mijn knieën. Op mijn bed ligt een infrarood deken. Wanneer ik die aanzette en een pijnstiller nam dan lukte het op tot de ochtend door te slapen. Nu gebruik in de magneetveld therapie ook iedere dag een half uurtje voor mijn knieën op stand 15. Ik slaap nu al een week ’s nachts door.

Begrijp ik hoe het kan? NEE! Ik denk dat er op de een of andere manier iets met mijn bloeddoorstroming niet goed is en dat dit probleem door het apparaat opgelost wordt. Vanaf 4 januari 2024 ga ik allerlei onderzoeken krijgen. Feit is dat ik met veel pijnstillers op pijnniveau 9 zat en nu tussen de 2 -3 zonder pijnstilling. Iedere dag gaat het beetje beter!

pijnreactie

Ik heb het apparaat gekocht!

Mieke Krottje

PEMF bij problemen aan de onderrug

Doordat mijn hond een pijnlijke val had gemaakt ben ik in aanraking gekomen met magneetveld therapie. Na iedere behandeling zag ik dat hij ten eerste heel relaxed werd en een stuk soepeler ging lopen. Ik ben toen op jouw site terecht gekomen en zag dat het ook voor mensen van toepassing is. Op dat moment had ik veel last van mijn onderrug (bechterew) en moest aan de pijnstillers. Daar ik een gruwelijke hekel aan medicijnen heb, dacht dus baat het niet dan schaad het ook niet. Ik kon 's nachts niet draaien in mijn bed en moest s' ochtends soort van opgetakeld worden. In December 2013 ben ik begonnen op de ontstekingsremmende stand en dat had gelijk een goed effect. Dit heb ik uitgebouwd naar wat wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing en ik zit nu omdat het bij mij chronisch is op twee keer per dag. 1x voordat ik ga slapen op stand 2 (dan slaap je als een roosje) en 1x als ik wakker word op stand 30. Dan sta ik bijna pijnloos op uit bed en kan weer fris en fruitig aan de dag beginnen. Voorheen duurde dat een uurtje of 4 voordat ik redelijk kon bewegen. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, maar ik wil dit absoluut delen. Wat een heerlijkheid! En bijna zonder pijn en geen medicijnen! Verder is het voor van alles en nog wat goed. Bijv. psoriasis (helaas ook de dupe van) Mijn plekken werden eerste instantie erger maar een week daarna ging het al snel een stuk beter. Hier moet ik helaas wel medicijnen voor blijven slikken maar ik zit ipv 4 tot 6 pillen per dag op 2 a 3 per dag. Ik hoop dat dit gelezen gaat worden want het maakt je leven een stuk aangenamer. Mochten er vragen zijn stel ze gerust.

pemf-therapie

Gretha Greber

Bij pijnlijke voeten en knieën door, zoals in mijn geval, hallux valgus en artrose in de voeten en kruisbandletsel en kraakbeendegeneratie in de knie kan magneetveldtherapie verlichting brengen. De therapie werkt ontstekingsremmend en daardoor ook pijnstillend. Het activeert verder de bloedsomloop, waardoor ik minder klachten ervaar met het lopen.

netty-van-nielen

Netty van Nielen

Behandeling van wondroos

Ik was al bekend met de snelle en goede werking van de minipulse van Centurion bij paarden. Maar zelf kreeg ik wondroos op mijn onderbeen. Het was vuurrood, pijnlijk en een hele dikke enkel. Ik kon moeilijk lopen en na rust en 2 antibiotica kuren ging het niet veel beter. Wat was ik blij met de EZY ring, na 2 dagen het vuur en de pijn verdween wat een verbetering. Zie het verschil na een maand.

wondroos behandeld met pemf therapie

Gerda van der Ree

Fractuur hersteld met PEMF

Bedankt voor je steun in mijn herstelproces. Voordat ik het Centurion EZY-systeem gebruikte, was mijn breuk nog steeds niet genezen nadat ik 6 weken in het gips had gezeten. Ik was zo bang dat ik geopereerd zou moeten worden.

Na slechts 4 weken het EZY-systeem te hebben gebruikt, was mijn breuk voor 99% genezen, geen operatie Yah!

Ik kreeg de flexibiliteit in mijn enkel terug en kon mijn voet weer belasten. Dit systeem bevorderde mijn herstel en gaf me de mobiliteit die ik nodig had om weer op de been te komen.

Annie Luciano

PEMF bij pijnlijke ogen

Ik gebruik mijn Centurion twee keer per dag, ongeveer 30 minuten op 30-instelling. Als mijn ogen bijzonder pijnlijk, gezwollen of wazig zijn (mijn linkeroog is nog steeds aan het genezen, mijn rechteroog is na een jaar gebruik weer normaal)

Ik zal het apparaat twee keer per dag gebruiken, 's morgens en' s avonds, gedurende een uur, ingesteld op 30. Interessant is dat wanneer ik de Centurion gebruik, hetzij liggend in bed met de spiraal om mijn buik, of zittend in een stoel, mijn honden zullen komen als zo dicht mogelijk bij mij en het apparaat, vermoedelijk ook proberend van de voordelen te genieten.

Rosemary Breschuk-Chiu

Heupfractuur

Op 6 juni 2014 viel ik en brak mijn heup en er moesten 3 pennen in. Ze vertelden me dat het 16 tot 20 weken zou duren voordat ik genezen was. Ik was binnen 2 dagen thuis uit het ziekenhuis en moest binnen enkele dagen therapie krijgen en van een rollator naar een wandelstok gaan. Mijn vriendin Brenda, die hiernaast woont, stelde voor dat ik het CENTURION PEMF systeem zou proberen om te helpen bij de genezing, dus begon ik het systeem onmiddellijk. Ik zou het de komende 5 weken trouw elke ochtend en avond doen. Ik gebruik het 30 minuten op mijn heup en bovenbeen.

Na drie weken vertelde mijn therapeut me dat ik haar hulp niet meer nodig had, ik wist dat het systeem werkte. Ik gebruikte mijn wandelstok steeds minder en liep steeds meer alleen. Toen ik naar de dokter ging, was hij verbaasd over mijn vooruitgang en hoe ver ik in 5 weken was gekomen. Ik draag het bij aan het CENTURION PEMF systeem.

Peggy

Patella fractuur

Op 2 december 2011 brak ik mijn patella (knieschijf). De röntgenfoto's toonden een horizontale breuk met een opening van ongeveer 1/2″. De orthopedisch chirurg had er alle vertrouwen in dat dit na verloop van tijd zou samensmelten. Ik ben direct begonnen met mijn therapie met het EZY systeem twee keer per dag 1,30 uur. De mobiliteit nam met de dag toe. De volgende röntgenfoto op 9 januari bevestigde dat mijn knie na 4 weken vrij verbazingwekkend was hersteld. De fysiotherapeut was verbaasd over de flexibiliteit die ik in zo'n korte tijd had hervonden. Ik schrijf dit herstel toe aan mijn toegewijde sessies met het EZY-systeem. Bedankt dat je me weer op de been hebt gebracht!

Marlene Merritt

Rotator Cuff blessure

Om pijn en gebrek aan mobiliteit als gevolg van een rotator cuff-blessure aan te pakken, begon ik het EZY-systeem van Centurion te gebruiken. De blessure werd opgelopen toen ik viel met mijn arm uitgestrekt. Ik ben een actieve 49-jarige en door deze blessure moest ik de meeste fysieke activiteiten terugschroeven. Röntgenfoto's bevestigden geen gebroken botten, maar er werd grote schade aan zacht weefsel vermoed en ik werd naar fysiotherapie gestuurd.

Ik onderging gedurende twee maanden uitgebreide fysiotherapie met oefeningen, ultrageluid, elektrotherapie en acupunctuur. Op advies van mijn arts stopte ik met dit regiment omdat het niet hielp en misschien de blessure verergerde.

Na slechts één dag gebruik van het EZY-systeem voelde ik voor het eerst een afname van de pijn. Ik bleef het EZY-systeem een aantal weken gebruiken, zoals beschreven in de handleiding, en had meestal verlichting van de pijn en zag een geleidelijke toename in mobiliteit.

Ik kreeg te horen dat dit type blessure tot een jaar kan duren om te genezen en ik geloof dat het EZY-systeem deze genezingstijd aanzienlijk heeft verkort, aangezien ik goed op weg ben naar herstel en ik het systeem zeer dankbaar ben voor de verlichting van pijn .

Ik zou het systeem ten zeerste aanbevelen en kan me niet voorstellen wat ik zonder het systeem nog zou doormaken. Het systeem is eenvoudig en comfortabel in gebruik.

Donna Cruickshank

Chronische rugproblemen

Ik ben een getrouwde 42-jarige moeder van 2 kinderen met een chronisch rugprobleem. Ik ben geopereerd toen ik 17 was en heb sindsdien problemen gehad. Ik heb duizenden dollars en talloze uren besteed aan fysio, massage en met chiropractoren. Het werkt een tijdje, maar de hernia en de zwakte van de rug komen altijd terug. Ik gebruikte het EZY-systeem op mijn onderrug volgens de handleiding en voelde me beter dan in jaren.

Ik heb nu alle afspraken met fysio, massage etc. vervangen door mijn EZY systeem en heb geen terugval gehad. Het helpt ook om te ontspannen en al mijn jichtige lichaamsdelen te behandelen terwijl ik mijn rug behandel en vermindert alle ontstekingen in elk deel. Ik ben fulltime turncoach en zou dit werk niet meer efficiënt en goed kunnen doen zonder de hulp van het EZY systeem.

Wendy Cruickshank

Kniebeschadiging

Ik ben een getrouwde 65-jarige moeder van 3 en grootmoeder van 4. Onlangs resulteerde een simpele stap op het trottoir in een val en liet me geen stabiliteit in mijn knie achter. Het werd gediagnosticeerd als ernstige kniebeschadiging, waarschijnlijk een scheur in mijn ACL. De dokters dachten dat ik waarschijnlijk een nieuwe knie nodig zou hebben. Ik kreeg te horen dat ik een beugel met scharnieren moest dragen en er zoveel mogelijk vanaf moest blijven. Ik was niet blij met de gedachte aan een operatie en een langdurig herstel, dus besloot ik het EZY-systeem te proberen. Ik gebruikte het voor de aanbevolen tijd en binnen 1 week voelde mijn knie sterker aan en was minder pijnlijk. Ik heb de brace niet meer gebruikt en ben verder gegaan met het EZY systeem.

Ik heb een MRI laten maken na gebruik van de machine en de resultaten toonden geen zichtbare traan en dat er toch geen operatie nodig was. Ze adviseerden om wat versterkende oefeningen te doen en gewoon door te gaan. De artsen konden niet geloven dat er geen traan was. Het enige dat ik tot de MRI deed, was het EZY-systeem gebruiken.

Dorothy Henderson

Artrose in nek en rug

In 2005 werd ik op 37-jarige leeftijd gediagnosticeerd met artrose in de nek en onderrug. Het was zo pijnlijk dat ik amper meer dan een minuut in dezelfde houding kon zitten en mijn dode hoeken niet meer kon doen tijdens het rijden. Mijn dokter zei dat er niets anders op zat dan pijnstillers nemen (niet voor mij, dank je) en fysiotherapie proberen. Als lerares op de middelbare school en met twee kinderen, was ik ontmoedigd ... me nutteloos en zo jong oud te voelen. Ik heb meer dan anderhalf jaar fysio geprobeerd ... met heel weinig resultaat. De pijn was verschrikkelijk. Toen, in 2008, begon ik natuurlijke supplementen te nemen die me veel hielpen. Zelfs als de pijn met meer dan 50% was afgenomen, had ik nog steeds elke dag te maken met chronische pijn.

Toen, in juli 2018, probeerde ik het Centurion EZY-systeem op een show in Montreal en WOW!!! Ik kon de opluchting in mijn nek niet geloven na slechts EEN sessie! Natuurlijk ben ik meteen vertrokken met het EZY-systeem.

Ik gebruikte het EZY-systeem op mijn nek en onderrug volgens de handleiding en na slechts een week voelde ik me beter dan ik me in jaren had gevoeld! Ik nam deel aan mijn eerste Boot Camp met mijn jongste zoon en kon niet geloven hoe goed ik me voelde. Ik wist dat ik dagen na de race zou lijden, maar de PMEF hielp me voor en na en voelde bijna geen pijn. Ongelooflijk!

Omdat ik biologie had gestudeerd, begreep ik heel snel en gemakkelijk wat er aan de hand was. Het lichaam is ALLEEN een prachtige machine als het de juiste gereedschappen heeft om te werken, te bouwen en te repareren. Ik had de juiste voeding, maar er ontbrak iets belangrijks. Het Centurion EZY-systeem helpt mijn lichaam gewoon de wonderen te doen die het moet doen door mijn goede voedingsstoffen gemakkelijker en sneller in mijn cellen te laten komen.

Cristina Tancov


Daphne
Door

Daphne

op 03 Jan 2024

ik heb lumbale stenose, kom ik in aanmerking voor PEMF en graag wat informatie over het apparaat. Groeten Lejour Daphné

arja noordhoek
Door

arja noordhoek

op 12 Jan 2024

PEMF therapie is erg ontstekingsremmend en pijnstillend en kan daarom ook goed worden ingezet bij lumbale stenose

Reactie plaatsen