warmtebeelden voor en na magneetveldtherapie

warmtebeelden voor en na magneetveldtherapie

Een paar weken geleden werd mijn paard in de wei achterop gelopen door een ander paard. In eerste instantie zagen we niet zoveel schade, maar de volgende dag was duidelijk dat alles dik en warm was.


acute blessure gelijk behandelen met magneetveldtherapie

Ik vreesde voor een flinke beschadiging aan de pezen en een mogelijke breuk van een griffelbeentje. Natuurlijk ben ik gelijk die dag nog begonnen met  onze magneetveldtherapie.

Omdat wij sinds kort ook een warmtebeeldcamera hebben, was het interessant om het verloop te volgen met warmtebeelden. Na de eerste behandeling was het verschil al enorm. Ondanks dat er om het linker achterbeen een half uur een lap had gezeten (waarin het magneetveld wordt opgewekt) en het rechterbeen niets om had, zagen we dat na een behandeling van een half uur het linker achterbeen al duidelijk koeler was als voor de behandeling.

warmtebeeld van beenblessure voor magneetveld behandeling

warmtebeeld voor behandeling met magneetveld

warmtebeeld van beenblessure na magneetveldbehandeling

warmtebeeld na behandeling met magneetveld

De dagen daarna zijn we verder gegaan met 2x daags te behandelen en na 3 dagen hebben we hem laten scannen. Gelukkig bleek er uiteindelijk niets ernstigs aan de hand en na nog een paar dagen behandelen was de warmte en de zwelling volledig verdwenen en konden we het werk weer gaan opbouwen.

Reactie plaatsen