Artrose en hoe magneetveldtherapie daarbij kan ondersteunen

Artrose en hoe magneetveldtherapie daarbij kan ondersteunen

Wij krijgen veel vragen over de behandeling van artrose bij paarden en honden, maar ook steeds meer mensen willen weten of zij voor zichzelf pulserend magneetveld therapie kunnen toepassen omdat ze last hebben van artrose.

Ontstaan van artrose

Bij artrose verslechtert de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen. Soms verdwijnt het kraakbeen zelfs helemaal. Daarnaast wordt de kwaliteit van de gewrichtsvloeistof minder. Daardoor kunnen de botten over elkaar schuren. Dit veroorzaakt veel pijn. Het kraakbeen kan slechts minimaal herstellen. Als er eenmaal een beschadiging is ontstaan, slijt het kraakbeen meestal sneller als dat het kan herstellen.

De artrose/slijtage begint met kleine beschadigingen. Hierdoor ontstaat er een ontsteking in het gewricht. Door de ontsteking wordt de gewrichtsvloeistof wateriger en neemt de hoeveelheid toe. Dit is vaak te zien als overvulling van het gewricht. Hierdoor glijdt het kraakbeen weer minder soepel langs elkaar, dit geeft weer meer beschadigingen en zo kom je in een vicieuze cirkel.

Ondersteuning van magneetveldtherapie

Pulserend magneetveld therapie kan op verschillende manieren helpen bij het tegengaan van de artrose. Als eerste gebruiken we de magneetveld therapie op de laagste stand. Deze stand is pijnstillend en ontstekingsremmend. In heel veel gevallen geeft dit al grote verlichting.

Op het moment dat het ontstekingsproces wat minder is, kan de therapie gebruikt worden om de doorbloeding en de stofwisseling te verbeteren. Hierdoor kan het weefsel gaan herstellen. Vaak zien we dan wel dat de gewrichtsvloeistof weer beter van kwaliteit wordt, en zie je licht herstel van het kraakbeen.  Maar kraakbeen herstelt heel langzaam, daarom blijft het ook met ondersteuning van magneetveld therapie de vraag of het sneller aangroeit dan het wordt afgebroken. Maar magneetveldtherapie zorgt ten minste voor het vertragen van het artrose proces.

Toch merken we dat zowel mens als dier baat heeft bij pulserend magneetveld therapie bij artrose. De pijn wordt duidelijk minder en het bewegen gaat soepeler. Het betekent wel, dat de therapie blijvend moet worden toegepast. Vaak combineren we dan de therapie op de laagste stand voor de ontsteking te remmen met de stand om de doorbloeding te verbeteren.

Hoe je magneetveldtherapie kan gebruiken bij artrose

Bij mens en hond gebruiken we dan meestal ’s morgens de hoge stand om de doorbloeding te verbeteren na een nacht stil liggen. Daardoor is snel merkbaar, dat het bewegen makkelijker gaat.

’s Avonds wordt dan de lage stand gebruikt om het lichaam weer tot rust te brengen en de door het bewegen geactiveerde ontsteking weer te kalmeren. Een mooie bijwerking is dat door de lage stand ’s avonds te gebruiken er vaak ook beter geslapen kan worden.

Bij paarden doen we iets vergelijkbaars, maar als het paard nog gereden wordt, is het goed om dit principe rond het rijden te doen. Dus voor het rijden op de hoogste stand om de doorbloeding te verbeteren en na het rijden op de laagste stand om het ontstekingsproces weer te verminderen.

Afhankelijk van de plaats waar de artrose zit kunnen verschillende versies van de magneetveldtherapie apparatuur gebruikt worden. Is het probleem heel plaatselijk dan kan bij zowel mens als dier heel goed de minipulse gebruikt worden.

minipulse voor behandeling van blessures bij mensen

Als de artrose in grotere delen van het lichaam zit dan is voor de mens de EZY de beste oplossing.

ezu coil voor behandeling van het hele lichaam

En honden kunnen heel goed worden behandeld met de neckpiece.

hond-op-neckpiece pulserend magneetveldtherapie

Reactie plaatsen