Behandeling van een hernia met magneetveldtherapie

Behandeling van een hernia met magneetveldtherapie

Een (rug) hernia, of officieel hernia nuclei pulpos is een rugprobleem dat zowel bij mensen als bij honden vaak voorkomt. Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf waardoor een zenuw wordt bekneld, die naar been of poot loopt. Bij zowel mens als dier is er sprake van rugpijn met vaak hevige uitstraling naar been of poot. Ook kan er sprake zijn van uitvalsverschijnselen.

hernia in de rug

De hernia bij de mens heb ik helaas zelf zo’n 15 jaar geleden ervaren. Het dagelijks uitmesten van paardenstallen ging toen plotseling zijn tol eisen. Het begon met kramp in mijn rechterkuit, die zich snel uitbreidde naar ondragelijke pijn in mijn hele rechterbeen. Met een ziekenhuisopname en heel veel pijnstillers ben ik er eerst doorheen gekomen. Maar enige weken daarna was het weer mis. Opnieuw aan de sterke pijnstillers.

Maar toen ben ik ook zelf aan de slag gegaan met pulserend magneetveldtherapie. Eerst op de laagste, pijnstillende stand. Ik had een bed in de huiskamer en kon daardoor makkelijk 3x per dag de ring om mijn rug doen. Naast de pijnstillende werking zorgde de magneetveldtherapie er ook vaak voor dat ik in slaap viel, door het vrijkomen van endorfines. Dat was een prettige bijkomstigheid. Een andere bijwerking die wel erg fijn is, het hele lichaam gaat onder invloed van magneetveld therapie beter functioneren, waardoor de medicijnen ook beter worden opgenomen. Dat maakte, dat ik vrij snel de pijnstillers kon gaan afbouwen.

ezu coil voor behandeling van het hele lichaam

Nadat de pijn zo goed als verdwenen was, begon ik de magneetveld therapie op de hoge stand te gebruiken. Hierdoor verbetert de doorbloeding en gaat de genezing pas echt beginnen. In die tijd ben in ook begonnen met oefeningen bij de Cesartherapeut en kon ik weer steeds meer lopen.

Nu zijn we ruim 15 jaar verder en ik doe alweer jaren alles wat ik voor de hernia ook deed, stallen uitmesten, paarden rijden, honden trainen, hardlopen en flink sjouwen wanneer ik een beurs heb. Natuurlijk heb ik nog wel eens last van mijn rug, maar wie niet? Op die dagen kruip in dan tegenwoordig even onder mijn magneetveld therapie deken en daarna is de rugpijn weer helemaal over.

Bij honden, met name bij teckels komt de hernia ook heel vaak voor. De honden gillen het vaak uit van de pijn en/of ze zijn verlamd aan de achterhand. Ook bij deze honden gebruiken we dan pulserend magneetveldtherapie, ook hier eerst op de lage, pijnstillende stand en later wanneer ook oefeningen worden toegevoegd op de hogere stand, die de doorbloeding verbeterend. Ik heb al veel teckels gezien die het uitgilden van de pijn en verlamd waren, die na een periode van behandeling weer gewoon konden lopen.

kleine hond behandeld met minipulse

Reactie plaatsen