Ervaringen met magneetveldtherapie bij honden
30 april 2021 

Ervaringen met magneetveldtherapie bij honden

Magneetveldtherapie in de dierfysiotherapie praktijk

Om te beginnen zal ik mezelf kort voorstellen. Ik ben Kim Vogelaar-Vroegop. Sinds 2006 werk ik als fysiotherapeut en sinds 2009 ook als dierfysiotherapeut. Doordat een paard bij ons op stal een peesblessure had, kwam ik in aanraking met MagnaCare. Ik heb goede resultaten gezien van magneetveld therapie bij verschillende dieren en eigenaren. Tijdens mijn opleiding en werkzaamheden als fysiotherapeut merkte ik dat er erg weinig gebruik werd gemaakt van deze mooie behandelmethode. Toen ik in 2009 voor mezelf begon als dierfysiotherapeut, kwam ik in de gelegenheid om magneetveld therapie toe te passen. Sinds 2012 heb ik een eigen praktijk waar ik honden kan behandelen. Sindsdien behandel ik eigenlijk elke hond op magneetveld. Ik leg de mat onder mijn behandelmat, zo kan ik twee therapieën heel mooi combineren, met goed resultaat. Vooral bij dieren die erg veel pijn hebben, bijvoorbeeld bij een hernia, zie je de pijn echt weg trekken en het dier ontspannen. Eigenaren van dit soort dieren adviseer ik dan ook altijd om een magneetveld apparaat te huren, zodat het dier er optimaal van kan profiteren. Kortom ik werk al een aantal jaren met volle tevredenheid met MagnaCare bij vele verschillende dieren.

hond-op-neckpiece-bij-fysiother

Kim Vogelaar-Vroegop

Pup met fractuur in groeischijf

Op vrijdagmiddag liepen Feniks en zusje Koira in onze tuin te spelen. Daar rennen ze al weken rond. Om 16.30u liep ik even naar binnen om iets te pakken en hoor een hoop gepiep en ren naar buiten. En ik zie op dat moment Feniks op 3 poten wegtikken. Dus haar opgepakt en alles voorzichtig nagevoeld en weer neergezet. Mijn gevoel zei dat dit niet goed was. Mn dierenarts gebeld en daar naar toe gereden. Röntgenfoto gemaakt en helaas een groeischijf fractuur van haar Rechter achterpootje. Ze lag binnen 10 minuten op de OK tafel (Ze lag al onder narcose ivm maken van de foto’s) Daar heeft mijn dierenarts 3 pinnen in de bijgezet en de breuk zat weer helemaal goed. Op zaterdag nam Arja contact op met mij om Feniks te behandelen met de magneetveld mat. Ik had daar nooit aan gedacht. We hebben het er al eerder over gehad ivm onze sportbonden. Dus zaterdagavond naar Arja gereden en de mat opgehaald. Feniks kennis laten maken met de mat en deze iedere dag gebruikt. 2 weken later hebben we een controle foto gemaakt en de breuk was al bijna helemaal genezen. 1 week daarna nogmaals een foto ter controle (probeer eens een pup van 13 wkn rustig te houden) en de breuk was zo mooi genezen dat de pinnen eruit gehaald moesten worden. Dus 3 weken nadat het was gebeurd lieten de foto’s zien alsof er niets is gebeurd. Ik ben zo blij met Arja haar aanbod en wat een ervaring. Nog een extra meevaller. Ik moet van Feniks wel bij haar op de mat zitten. Mijn linker knie deed zeer (ivm slijtage) en sinds de mat heb ik helemaal geen last meer van mn knie. Wow!!!! Ik ben overtuigd dat de magneetveld therapie echt wonderen kan verrichten.

pup herstelt van gebroken poot

Claudia Bloos en mijn puppy Jina Langu Ni Key to My Heart (aka Feniks)

Magneetveldtherapie voor herstel van diepe wond

Een enorme open wond op haar borstkas, een over de vezellengte gespleten borstspier en een hond die echt heel veel pijn had waren het resultaat van een ongelukkige sprong over een boomstam waar een tak uitstak. Een paar dagen na het ongeluk van mijn border collie Mystic heb ik bij MagnaCare de pulserende magneetveldtherapie deken opgehaald. Even rustig laten wennen en haar eigen dekentje erop gelegd. Ze ging er vrij snel al gemakkelijk op liggen en ze stapte er zelf vanaf als het ‘genoeg’ was. Na een paar dagen als ik de Magneetveld deken klaarlegde stond ze al klaar en bleef ze ook langer liggen. Ik zag de ontspanning toenemen in haar lijfje en dan viel ze ook echt in slaap, iets wat de eerste dagen best moeilijk was voor haar. Ruim twee weken verder, geneest de wond goed. Nog niet helemaal gesloten, maar er zijn geen complicaties. Mystic voelt zich in haar koppie al weer helemaal fit en de dierenarts was ook positief over het herstel. Ze is soepel in haar lijf en niet verstijfd in haar spieren en we kunnen langzaam gaan opbouwen. Ook de deken kunnen we nu op advies van MagnaCare met een andere intensiteit gaan gebruiken, zodat het ook nu positief bij draagt en een toegevoegde waarde geeft aan de revalidatie en het herstel. Het wordt steeds lastiger om Mystic rustig te houden, maar als ik de magneetveldtherapie deken neerleg, dan vindt ze daar toch een stukje ontspanning die ook daarna nog even voor rust zorgt! Ik heb niet gestudeerd op pulserende magneetvelden en begrijpen doe ik het misschien niet helemaal, maar wat ik wel begrijp is hoeveel baat mijn hond erbij heeft, want dat zie ik elke dag! Dank je wel Arja ! 

ontspannen-hond-op-neckpiece

Marloes Gibbs

Reactie plaatsen