Magneetveldtherapie voor honden

Ook voor honden wordt steeds vaker magneetveldtherapie gebruik. Dat was al het geval voor de behandeling van blessures. Maar steeds meer mensen kiezen er ook voor om de therapie preventief in te zetten.

Net als bij paarden is het heel goed om na een zware training of wedstrijddag de honden te behandelen voor het afvoeren van de afvalstoffen. Op die manier wordt voorkomen dat de hond de volgende dag stijf is.

Bij ons thuis is het standaard dat de honden na een training of wedstrijd even op een magneetveld deken of een mat mogen liggen. Mede hierdoor kon onze vorige hond nog tot op hoge leeftijd behendigheid doen.  Voordat we zelf de therapie bij hem in zetten, zagen we nog wel eens dat hij de volgende dag wat stijf was. Toen het eenmaal een vaste gewoonte werd om na de training hem op de magneetveld mat te leggen, zagen we niets meer aan hem de dag na de training.

Onze honden (en katten) vinden het heerlijk, zodra ze de kans krijgen gaan ze zelf op de mat liggen en vragen erom het aan te zetten. Eén van onze honden wordt nu wat ouder. Het is nu een vaste gewoonte om ’s morgens (en voor de training) de mat op de hogere stand te gebruiken om de doorbloeding weer op gang te krijgen na een nacht van rust. Aan het eind van de dag leg ik ze dan nog een keer op de mat, maar dan op 2 hz, om afvalstoffen af te voeren en het lichaam weer tot rust te brengen.

Het mooie wat je bij honden ziet is dat ze zelf heel goed aangeven wat genoeg is. Bij verse blessures zie je soms dat ze na 10 minuten van de mat af willen. Als ze eenmaal eraan gewend zijn, blijven ze langer liggen. Die van ons ligt een half uur, de tijd die een standaard behandeling duurt. Als ik dan in de buurt ben en ik zet de mat voor een 2e keer aan, dan blijft ze nog ongeveer een kwartier liggen en staat dan op en gaat ergens anders liggen. Allemaal goed, luister naar je hond. Wil je ze eigenlijk langer behandelen, probeer het dan later op de dag nog een keer. Vaak blijven ze dan al langer liggen.

Voor honden hebben we eigenlijk geen speciale matten of dekens. Maar we gebruiken voor een hond vaak de halsdeken van een paard of de mat van de EZY die eigenlijk voor de rug van mensen bedoeld is.

Nathalie @ I Go Support
Door

Nathalie @ I Go Support

op 11 May 2021

Ondanks dat ik voornamelijk met paarden en mensen werk, kwam er rond kerst een hond op mijn pad. De hond een hyperactieve Boarder Collie had een lelijke glijer gemaakt en was daarna deels verlamd . Kon niet staan, had weinig controle over ontlasting, kortom de DA was niet heel erg positief gestemd over de schade aan zijn rug en de impact op zijn zenuwstesel. Hij werd met pijnstilling naar huis gestuurd en toen dit ter sprak kwam heb ik aangeboden de Neckpiece in te zetten. Daarnaast met hele zachte massagetechnieken de spieren een stukje ondersteuning gegeven en binnen twee weken scharrelde hij toch weer rond. Kon zelf naar buiten en had ook weer controle over zijn ontlasting. Omdat deze hond van nature zoveel energie heeft en alweer begon rond te stuiteren, is zijn eigenaresse heel rustig met hem gaan fietsen. Hiermee kon hij zijn energie in elke geval gecontroleerd en rechtuit kwijt wat zijn coördinatie zeker heeft verbeterd. Hij heeft uiteindelijk een kleine maand bijna dagelijks op de deken gelegen en kroop er het liefst zelfs helemaal onder. Hond is hersteld, DA was verbaasd, baasje is blij, hond is pijnvrij. En voor mij was dit een mooie testcase die weer bevestigde, het werkt echt!

Reactie plaatsen