Hoe magneetveldtherapie je kan helpen in de kou
18 januari 2024 

Hoe magneetveldtherapie je kan helpen in de kou

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar wij hebben goed last van de sneeuw en de vorst. Bak en longeercirkel net bedolven onder een klein laagje sneeuw wat inmiddels in ijs is veranderd. Paddocks zijn ook te hard bevroren, zodat de afgelopen dagen alleen de molen als optie overbleef.

Heb je een binnenbak of is jouw buitenbak wel begaanbaar, dan blijf het toch koud. Lang stappen is niet echt fijn. Je hebt ook het idee dat je paard er niet echt door opgewarmd wordt.

Nu heb ik wat ouder en een wat jonger paard. Beide hebben andere problemen met de kou. Problemen die jij waarschijnlijk wel herkent. Zeker na de dagen met alleen molen zijn deze problemen nogal duidelijk. Mijn oudere paard wordt nogal stijf en mijn jongere paard barst van de energie.

De zon vandaag lijkt de longeercirkel weer bruikbaar te maken, zodat ik ze waarschijnlijk straks kan longeren.

longeren in de winter

Voor beide gebruik ik dan mijn therapulse magneetvelddeken extra intensief. Voor mijn oudere paard zet ik hem dan op de hoogste stand om de doorbloeding zoveel mogelijk op gang te brengen voordat ik hem ga longeren. Op die manier wordt hij op stal al opgewarmd en hoef ik in de kou niet extra lang in de stappen.

Voor mijn jonge paard gebruik ik juist de laagste stand. Dit geeft meer ontspanning en ik hoop daarmee te voorkomen dat jij compleet uit zijn dak gaat. Helaas lukt dat niet altijd, maar je merkt wel dat het scherpe randje er net af is.

Ik gebruik eigenlijk de hele winter de therapulse op die manier, het maakt het net ietsje makkelijker en ik merk dat beide paarden er extra baat bij hebben. Wil jij ook eens ervaren wat de therapulse in deze periode voor je paard kan doen, huur hem dan eens een maand en ervaar het zelf.

Maar met die kou is een misstap ook zo gemaakt, daarom heb ik ook altijd een minipulse in de buurt. Mochten ze zich toch blesseren, dan kan de minipulse gelijk gebruikt worden om de blessure direct tegen te gaan. En ook als je zelf een uitglijder maakt is de minipulse erg handig.

paard in de sneeuw

 Ik denk dat iedereen met paarden de kou snel zat is, al kan het ook wel heel mooi zijn. Sterkte voor nu en op naar het voorjaar

Reactie plaatsen