hoefbeenbreuk

Botbreuken bij paarden - Magnacare

Botbreuken bij paarden: magneetveldtherapie als ondersteunende behandeling

Botbreuken bij paarden sneller genezen? Paarden staan bekend om hun kracht en gratie. Helaas zijn ze niet immuun voor blessures, zoals botbreuken. Als paardeneigenaar kan het erg naar zijn om te zien hoe je geliefde paard lijdt aan een botbreuk. Gelukkig zijn er moderne behandelmethoden die kunnen helpen bij het genezingsproces.

Een van de opkomende benaderingen is magneetveldtherapie. Deze behandeling krijgt steeds meer erkenning als effectieve ondersteunende behandeling voor botbreuken bij paarden. In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaak van botbreuken bij paarden en traditionele behandelingen. Ook lees je wat magneetveldtherapie voor botbreuken kan betekenen en hoe je het herstel van jouw paard kunt bevorderen. 

Wat veroorzaakt botbreuken bij paarden?

Botbreuken bij paarden kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit kan variëren van ongelukken tijdens het rijden of springen tot valpartijen in de wei. De kracht die op het bot wordt uitgeoefend, kan resulteren in een breuk. Hierbij zijn sommige breuken ernstiger dan andere. Dit is altijd afhankelijk van de locatie en de aard van het letsel. Een dierenarts kan vaststellen van wat voor soort breuk er sprake is en zodoende advies geven over de behandeling van de botbreuk. 

Traditionele behandelingen en hun beperkingen

Traditionele behandelingen voor botbreuken bij paarden zijn gericht op het immobiliseren van het gebroken bot. Dit wordt gedaan met behulp van gips of spalken, chirurgische ingrepen en langdurige periodes van rust en revalidatie. Hoewel deze benaderingen hun waarde hebben bewezen, kunnen ze beperkingen hebben. Denk aan een langzame genezing, risico op infectie en beperkte mobiliteit tijdens het herstelproces. Een goede aanvulling op deze behandelingen is magneetveldtherapie. 

De rol van magneetveldtherapie

Magneetveldtherapie is een opkomende behandelmethode. Deze behandeling is veelbelovend gebleken bij de behandeling van verschillende aandoeningen bij paarden, zoals botbreuken. Deze niet-invasieve therapie maakt gebruik van gepulseerde magnetische velden. Het verbetert de bloedcirculatie, vermindert ontstekingen en bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Hierdoor herstelt je paard sneller in vergelijking met andere behandelingen. 

Hoe werkt magneetveldtherapie?

Magneetveldtherapie bij paarden maakt gebruik van gepulseerde elektromagnetische velden om het genezingsproces te bevorderen. Ook vermindert het pijn. Deze therapie is gebaseerd op het principe dat cellen in het lichaam elektromagnetische signalen kunnen ontvangen. Hier kunnen ze ook weer op reageren. Wanneer een paard wordt blootgesteld aan deze gepulseerde velden, dringen de elektromagnetische golven door tot in de diepere weefsels. Hier stimuleren ze verschillende biologische processen.

Deze stimulatie kan leiden tot een verbeterde bloedcirculatie. Het zorgt ervoor dat de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen wordt verhoogd. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. Ook versnelt het de genezing van weefselschade en verlicht het pijn. Magneetveldtherapie stimuleert ook de productie van endorfines. Dit zorgt voor een beter welzijn voor je paard. 

Veel paardeneigenaren en dierenartsen hebben positieve resultaten gemeld bij het gebruik ervan voor diverse aandoeningen. Denk aan blessures aan spieren en gewrichten, artritis en wondgenezing. Het wordt vaak gebruikt als aanvullende therapie naast traditionele behandelingen. Dit om het herstelproces te bevorderen en de algehele gezondheid van het paard te ondersteunen.

Voordelen van magneetveldtherapie

Magneetveldtherapie biedt verschillende voordelen voor je paard, zoals:

Versneld herstel
Door de bloedcirculatie te verbeteren, helpt magneetveldtherapie bij het versnellen van het genezingsproces. 

Pijnverlichting
De therapie kan ook helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Dit is erg belangrijk voor het welzijn van het paard tijdens het herstel.

Ontstekingsremmend
Magneetveldtherapie kan ontstekingen verminderen. Hierdoor wordt het risico op complicaties, zoals infecties, verminderd.

Niet-invasief
In tegenstelling tot chirurgische ingrepen is magneetveldtherapie niet-invasief. Dit betekent dat het paard geen extra stress heeft of risico loopt.

Magneetveldtherapie: een aanvullende optie

Hoewel magneetveldtherapie niet bedoeld is als vervanging voor traditionele veterinaire zorg, kan het een waardevolle aanvullende behandeling zijn voor paarden met botbreuken. Door de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen, helpt deze therapie om het herstel te bevorderen. Ook verbetert het de algehele gezondheid en het welzijn van je paard. 

Waar kan ik magneetveldtherapie-apparatuur vinden? 

Voor paardeneigenaren die op zoek zijn naar magneetveldtherapie voor hun geblesseerde paarden, biedt Magnacare hoogwaardige apparatuur voor magneetveldtherapie. Wij verkopen en verhuren diverse soorten apparatuur. Zo kun je altijd de beste optie kiezen die past bij de behoeften van jouw paard. Op onze website vind je verschillende soorten apparatuur. Zo kun je een therapulse, minipulse of neckpiece bestellen. Ook bieden we apparatuur voor het gehele lichaam van je paard aan. 

Botbreuken bij paarden behandelen met magneetveldtherapie

Botbreuken bij paarden zijn een uitdaging voor zowel paardeneigenaren als dierenartsen. Met de juiste zorg en behandeling kunnen paarden vaak volledig herstellen. Magneetveldtherapie biedt een veelbelovende aanvullende benadering voor de behandeling van botbreuken. Hierbij wordt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam ondersteund.

Door gebruik te maken van de magneetveldtherapie-apparatuur van Magnacare, help je jouw paard om sneller te herstellen van botbreuken. Wij bieden verschillende soorten magneetveldtherapie apparatuur aan. Denk aan een minipulse, therapulse, neckpiece of hoofpad. Bekijk direct het aanbod in onze webshop en koop of huur onze magneetveldtherapie-apparatuur. 

Reactie plaatsen