minipulse voor behandeling van peesblessure

Peesblessure behandeling: stapsgewijze gids met magneetveldtherapie

Zoek jij de beste peesblessure behandeling voor jouw paard? Peesblessures zijn een veelvoorkomend probleem bij paarden. Vooral als het gaat om sport- en werkgerelateerde activiteiten. Het kan het welzijn van je paard enorm hinderen. Daarom is het van groot belang om peesblessures effectief te behandelen. Zo bevorder je het herstel van je paard en voorkom je toekomstige blessures. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Een van de meest veelbelovende behandelingen voor peesblessures bij paarden is magneetveldtherapie. Magnacare biedt hoogwaardige magneetveldtherapie aan. Ook verhuren en verkopen wij bijbehorende apparatuur. Zo kun je zelf met jouw paard aan de slag. In deze stapsgewijze gids lees je meer over de stappen bij het behandelen van peesblessures bij paarden. Ook vertellen wij je wat magneetveldtherapie hierin kan betekenen voor jouw paard. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is magneetveldtherapie?

Magneetveldtherapie voor paarden is een niet-invasieve behandelmethode die gebruikmaakt van gepulseerde elektromagnetische velden. Het wordt ingezet om de gezondheid en het welzijn van paarden te bevorderen. De magnetische velden beïnvloeden de cellulaire activiteit. Hierdoor kunnen ze de genezing versnellen en pijn en ontstekingen verminderen. Tijdens de therapie dragen de paarden speciaal ontworpen apparatuur waarin zich magneten bevinden.

De magnetische velden dringen door tot in het lichaam van het paard. Hier stimuleren ze verschillende processen. Denk aan de bloedcirculatie, de zuurstofvoorziening naar weefsels en daardoor het herstel van beschadigd weefsel. Magneetveldtherapie wordt vaak gebruikt als onderdeel van een uitgebreide behandeling voor diverse aandoeningen. Het wordt ingezet voor artritis, spierblessures, peesontstekingen en gewrichtspijn. Hoewel magneetveldtherapie veelbelovend is, moet je als eigenaar altijd overleggen met je dierenarts voordat je deze behandeling voor je paard overweegt.

Stap 1: Diagnose

Voordat je begint met de behandeling van een peesblessure, is een nauwkeurige diagnose noodzakelijk. Dit kan worden gedaan door een dierenarts met behulp van verschillende diagnostische methoden. Denk aan lichamelijk onderzoek, echografie en MRI-scans. Zodra de peesblessure is vastgesteld, kun je doorgaan met het opstellen van een behandelplan voor jouw paard.

Stap 2: Behandelplan opstellen

Het behandelplan voor een peesblessure bij een paard moet op verschillende punten worden afgestemd. De ernst van de blessure, de locatie ervan en de individuele behoeften van je paard moeten hierin worden meegenomen. Magneetveldtherapie kan een integraal onderdeel zijn van het behandelplan. Dit omdat het de bloedcirculatie kan verbeteren, ontstekingen vermindert en het herstel van beschadigd weefsel bevordert. Bespreek met je dierenarts hoe magneetveldtherapie kan worden geïntegreerd in het behandelplan van jouw paard.

Stap 3: Magneetveldtherapie

Magneetveldtherapie maakt gebruik van magnetische velden om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Bij de behandeling van peesblessures wordt de therapie gericht op het gebied van de blessure. Dit kan worden gedaan met behulp van de minipulse. Dit is een klein draagbaar apparaat dat speciaal geschikt is voor het paardenbeen.Het apparaat wordt rechtstreeks op het betreffende gebied geplaatst. De therapie kan worden toegepast in sessies van 15-30 minuten en meerdere keren per dag. Dit is afhankelijk van de aanbevelingen van de dierenarts. Bespreek dit goed van tevoren en verwerk het in het behandelplan.

Stap 4: Monitoring en aanpassing

Het is belangrijk om het herstelproces van je paard nauwlettend te volgen tijdens de behandeling van een peesblessure. Houd regelmatig contact met de dierenarts en pas het behandelplan indien nodig aan op basis van de voortgang van het herstel. Magneetveldtherapie kan worden voortgezet als onderdeel van het herstelprogramma. Zelfs nadat de symptomen van de blessure zijn verminderd. Zo minimaliseer je het risico op terugval en kun je sneller weer met je paard trainen.

Stap 5: Preventie

Naast behandeling is het ook belangrijk om maatregelen te nemen om toekomstige peesblessures bij je paard te voorkomen. Dit kan door het toepassen van geschikte trainingsprogramma's en het zorgen voor voldoende rustperiodes. Laat ook regelmatig de gezondheid van je paard controleren. Magneetveldtherapie heeft bovendien een preventieve werking. Door magneetveldtherapie preventief toe te passen, is de kans een stuk kleiner dat je paard (weer) met een peesblessure te maken krijgt.

Apparatuur voor magneetveldtherapie

Bij Magnacare bieden we hoogwaardige apparatuur voor magneetveldtherapie. Deze apparatuur is geschikt voor de behandeling van peesblessures bij paarden. Zo bieden wij een minipulse, therapulse, neckpiece en andere apparatuur aan. Onze hoogwaardige apparatuur is effectief en gemakkelijk te gebruiken. Koop of huur onze apparatuur online via onze website en bevorder het herstel van jouw paard!

Heb je nog vragen over onze producten en hoe ze kunnen worden geïntegreerd in het behandelplan van jouw paard? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team voorziet je graag van de benodigde informatie. Ook kunnen wij je helpen bij het kiezen van de juiste magneetveldtherapie apparatuur. Zo kun je meteen aan de slag.

Door magneetveldtherapie op te nemen in het behandelplan voor peesblessures bij paarden, kun je het herstelproces van je paard bevorderen. Ook verminder je de kans op terugval en toekomstige blessures. Volg onze stapsgewijze gids en overleg met je dierenarts om ervoor te zorgen dat jouw paard de best mogelijke zorg krijgt. 

Reactie plaatsen