somone brus gebruikt magneetveldtherapie bij paardenspotmassage

Fysiotherapeut, chiropractor, osteopaat... wie doet wat?

Heeft je paard een blessure en ben je op zoek naar de beste behandeling?

Wanneer je paard een blessure heeft, of je wilt blessures voorkomen, dan zijn er verschillende professionals die je paard kunnen helpen. Denk aan de fysiotherapeut, chiropractor of osteopaat. Elke discipline heeft zijn eigen focus en benadering. Wie doet wat? En welke behandeling is geschikt voor jouw paard? In dit artikel van Magnacare vertellen wij je meer!

Fysiotherapeut

Een fysiotherapeut voor paarden, of equine fysiotherapeut, is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van paarden. Zij richten zich op het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden en het verminderen van pijn. Een fysiotherapeut kan paarden behandelen na een blessure. Ook kan hij of zij preventieve behandelingen uitvoeren om blessures te voorkomen.

Chiropractor

Een chiropractor voor paarden richt zich op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van wervelkolomproblemen en het verbeteren van de algehele gezondheid van het paard. Een chiropractor kan worden ingeschakeld bij specifieke problemen, zoals een blokkade in de wervelkolom, maar kan ook preventieve behandelingen uitvoeren.

Osteopaat

Een osteopaat voor paarden richt zich op het hele lichaam en de onderlinge verbindingen. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden en behandelen van blokkades en spanningen in het lijf van je paard. Een osteopaat kan worden ingeschakeld bij diverse problemen. Denk aan spijsverteringsproblemen of luchtwegproblemen. Ook kan de osteopaat preventieve behandelingen uitvoeren. Zo kunnen blessures worden voorkomen. 

Magneetveldtherapie voor paarden als oplossing

Naast de traditionele behandelingen van fysiotherapie, chiropractie en osteopathie, biedt Magnacare ook magneetveldtherapie voor paarden aan. Deze therapie maakt gebruik van magnetische velden om het lijf te helpen bij het herstelproces. Wanneer een magnetisch veld wordt aangebracht op het lichaam, veroorzaakt het veld interacties met elektrisch geladen deeltjes in de cellen en weefsels. Dit leidt tot veranderingen in de elektrische lading van de celmembranen, waardoor ionenkanalen worden geactiveerd of gedeactiveerd.
Verschillende therapeuten maken al gebruik van onze apparatuur.

Magneetveldtherapie systemen kunnen worden gebruikt om paarden met blessures te behandelen. Ook helpen ze om blessures te voorkomen vanwege de preventieve werking. 

Magneetveldtherapie voor verschillende doeleinden

Magneetveldtherapie kan worden toegepast voor verschillende doeleinden. Zo kan het worden toegepast bij:

 • Spier- en gewrichtsproblemen
  Magneetveldtherapie helpt bij het verminderen van pijn en ontsteking. Ook bevordert het genezing bij blessures en ontstekingen aan spieren en gewrichten.
 • Peesblessures
  Magneetveldtherapie is geschikt bij het behandelen van peesblessures bij paarden. Het zorgt voor een snellere genezing en vermindert de pijn.
 • Artrose en artritis
  Magneetveldtherapie kan de mobiliteit van het paard verbeteren en de pijn en ontsteking verminderen die gepaard gaan met deze aandoeningen.
 • Herstel na sport
  Voor paarden die in de sportwereld actief zijn, kan magneetveldtherapie helpen bij het herstel na intensieve trainingen. Ook voorkomt het blessures. 
 • Algemene gezondheid bevorderen
  Magneetveldtherapie kan ook worden gebruikt om de algehele gezondheid en het welzijn van paarden te bevorderen. Dit door de bloedcirculatie te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Magneetveldtherapie systemen van Magnacare

Of je nu voor een fysiotherapeut, chiropractor of osteopaat kiest, iedere specialist heeft zijn eigen focus en benadering. Toch kunnen deze specialisten allemaal bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van je paard. Het is belangrijk om de juiste behandeling te kiezen op basis van de specifieke behoeften van je paard.

Als je op zoek bent naar een effectieve en pijnloze behandeling voor je paard, overweeg dan zeker magneetveldtherapie met de effectieve apparatuur van Magnacare. Met de juiste therapie kan jouw paard genieten van een lang, gezond en gelukkig leven.

Onze magneetveldtherapie systemen

Bij Magnacare kun je diverse systemen huren en kopen als je magneetveldtherapie bij jouw paard wilt toepassen. Hierbij ben je altijd verzekerd van kwaliteit. Wij bieden de volgende systemen aan:

 • Minipulse
  Een draagbaar apparaat dat kleine spoelen bevat en specifiek is ontworpen voor lokale behandelingen. Het is bedoeld voor gerichte pijnverlichting en het stimuleren van de bloedsomloop.
 • Therapulse
  De Therapulse is een deken met 10 spoelen voor de behandeling van de rug van het paard. Het wordt meestal gebruikt voor brede en diepe behandelingen, zoals het verlichten van chronische pijn en het bevorderen van genezing.
 • Neckpiece
  Een halsdeken die wordt toegepast om specifieke klachten in de nek te verlichten. Denk aan klachten zoals stijfheid, spanning of pijn.
 • 9PH en 4PH behandelingen
  Dit zijn complete systemen waarbij het hele lichaam van het paard kan worden behandeld. 9PH is het kleinste systeem. De 4PH is de meest complete machine.
 • Hoofpad
  Een hoofpad is een stevig rubberen plaat met spoelen erin waarin het magneetveld wordt opgewekt waar de paarden op staan.

Zelf magneettherapie toepassen? Huur of koop onze apparatuur

Wil je zelf aan de slag met magneetveldtherapie voor jouw paard? Huur of koop dan direct onze magneetveldtherapie apparatuur online! Maak de keuze uit onze diverse systemen, zoals een minipulse, therapulse en neckpiece. Ook kun je bij ons terecht voor een 9PH, 4PH en hoofpad.

Heb je vragen over magneetveldtherapie of apparatuur? Neem dan gerust contact op met Magnacare. Onze experts staan klaar om je te helpen.
Kies voor de kracht van magneettherapie met de magneetveldtherapie systemen van Magnacare en geef je paard de behandeling die het verdient!

Reactie plaatsen