therapulse-bij-rugblessure

Magneetveldtherapie als alternatieve behandeling voor paarden met spierstijfheid

Benieuwd wat magneetveldtherapie als alternatieve behandeling voor paarden met spierstijfheid kan betekenen? Als paardeneigenaar ben je ongetwijfeld bekend met de diverse uitdagingen die bij de verzorging van je paard komen kijken. Spierstijfheid is een veelvoorkomend probleem. Veel paarden krijgen hiermee te maken. Vooral als gevolg van intensieve training, leeftijd of letsel. Gelukkig biedt de moderne veterinaire wereld verschillende behandelingen om deze problemen aan te pakken. Een opkomende alternatieve benadering die steeds meer aandacht krijgt, is magneetveldtherapie. In dit artikel vertellen wij meer over spierstijfheid bij paarden en hoe magneetveldtherapie hierbij kan helpen. Ook lees je meer over het huren en kopen van magneetveldtherapie apparatuur.

Wat is magneetveldtherapie?

Magneetveldtherapie, ook wel bekend als PEMF-therapie (Pulsed Electromagnetic Field), is een speciale behandeling voor paarden. Deze behandeling maakt gebruik van elektromagnetische pulsen om het lichaam te stimuleren tot herstel. De therapie heeft zich niet alleen bewezen bij mensen, maar ook bij dieren.

Bij deze therapie wordt gebruikgemaakt van gepulseerde elektromagnetische velden. Zo wordt een natuurlijk genezingsproces van het paardenlichaam bevorderd. Door magnetische velden op specifieke gebieden van het paardenlichaam toe te passen, worden cellen gestimuleerd om sneller te genezen. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen. Ook kan het pijn verlichten en de bloedcirculatie verbeteren.

Magneetveldtherapie kan worden gebruikt als onderdeel van een behandelingsplan voor verschillende aandoeningen. Denk aan aandoeningen zoals peesontstekingen, artritis, hoefproblemen en revalidatie. Het is een veilige en effectieve therapie die vaak als aanvulling op traditionele behandelingen wordt gebruikt. Regelmatige sessies zorgen voor het behoud van de algehele gezondheid en een verbeterd welzijn van je paard. Dit kan zijn prestaties verbeteren en de levenskwaliteit verhogen. 

Spierstijfheid bij paarden

Paarden zijn atleten. Of ze nu worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, competitieve sporten of zelfs als werkpaarden. Ze zijn voortdurend bezig met het belasten van hun spieren. Spierstijfheid kan optreden als gevolg van overmatige inspanning of verkeerde trainingstechnieken. Het kan ook komen door gebrek aan een warming-up of cooling-down. Bovendien kan ouderdom een van de oorzaken zijn. Dit kan zorgen voor ongemak, verminderde prestaties en zelfs blessures. Zeker als spierstijfheid niet adequaat wordt behandeld.

Hoe magneetveldtherapie helpt bij spierstijfheid

Magneetveldtherapie werkt op cellulair niveau. Het stuurt elektromagnetische pulsen door de weefsels van het paard. Deze pulsen stimuleren de celactiviteit en verbeteren de bloedcirculatie. Ook helpen ze bij het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren. Dit alles draagt bij aan het verminderen van ontstekingen. Ook versnelt het het herstelproces en helpt het om de spierstijfheid te verlichten. 

Voordelen van magneetveldtherapie voor paarden met spierstijfheid

Magneetveldtherapie heeft verschillende voordelen te bieden voor paarden met spierstijfheid, zoals:

Pijnverlichting
De therapeutische effecten van magneetveldtherapie helpen bij het verminderen van pijn en ongemak bij paarden. Hierdoor voelt je paard zich comfortabeler tijdens activiteiten en rustperiodes.

Versneld herstel
Door de bloedcirculatie te verbeteren en de celregeneratie te stimuleren, kan magneetveldtherapie het herstelproces van spierblessures versnellen. Hierdoor is je paard sneller weer in topconditie.

Preventie van blessures
Regelmatige sessies met magneetveldtherapie kunnen helpen bij het voorkomen van spierblessures. Het verbetert de algehele gezondheid en flexibiliteit van de spieren.

Geen bijwerkingen
In tegenstelling tot sommige behandelingen met medicijnen, heeft magneetveldtherapie geen bekende bijwerkingen. Ook is het veilig in gebruik voor paarden van alle leeftijden en disciplines.

Waar koop ik magneetveldtherapie apparatuur?

Bij Magnacare begrijpen we de unieke behoeften van paardeneigenaren. Daarom bieden wij effectieve magneetveldtherapie- en apparatuur voor het welzijn van jouw paard. Onze magneetveldtherapie-apparaten zijn speciaal ontworpen voor paarden met spierstijfheid. Of je nu op zoek bent naar een behandeling voor een specifieke blessure of preventieve maatregelen wilt nemen om de gezondheid van je paard te behouden. Onze systemen zijn een waardevolle toevoeging op je verzorgingsroutine.

Op onze website vind je meer informatie over magneetveldtherapie en hoe je onze apparatuur toepast bij paarden. We bieden ook de mogelijkheid om onze apparatuur voor magneetveldtherapie te kopen of te huren, zodat je jouw paard gemakkelijk thuis kunt behandelen.

Magneetveldtherapie apparatuur kopen of huren

Wil je magneetveldtherapie apparatuur kopen of huren? Bekijk dan meteen ons online assortiment. Wij bieden diverse soorten magneetveldtherapie apparatuur aan, waaronder:

Minipulse
Draagbaar apparaat met twee spoelen voor het onderbeen van het paard of lokale behandelingen. Dit is speciaal voor stimulatie van de bloedsomloop en pijnverlichting.

Therapulse
Een deken met tien spoelen dat wordt gebruikt voor behandeling van de schouders, rug en achterhand. Het is het beste apparaat om te gebruiken bij spierstijfheid.

Neckpiece
Een halsdeken die wordt gebruikt om specifieke nekklachten te verminderen, zoals stijfheid.

Hoofpad
Een magnetisch matras dat is ontworpen voor de behandeling van de hoef en ondervoet van het paard. 

Kies ook voor magneetveldtherapie bij spierstijfheid

Magneetveldtherapie is een veelbelovende behandeling voor spierstijfheid bij paarden. Omdat het niet-invasief is en zowel effectief als veilig is, is het een waardevolle aanvulling op de verzorging van je paard. Heb je vragen over magneetveldtherapie of over onze apparatuur? Stel ze dan gerust aan ons team. Wij helpen je graag de gezondheid van je paard te bevorderen. Neem contact met ons op voor meer informatie of koop of huur meteen apparatuur voor magneetveldtherapie in onze webshop.


Reactie plaatsen